december 2

1 comments

10 must read boeken voor financiële intelligentie

10 must read boeken voor financiële intelligentie

Om financieel vrij te kunnen leven hebben we financiële intelligentie nodig. Je moet begrijpen hoe geld (voor jou) werkt. 

Op reguliere scholen leren we van jongs af aan niet hoe je met geld om moet gaan. Je wordt vooral opgeleid om voor een baas te werken (loondienst). Daar is in mijn optiek niks mis mee. Echter heeft dit voor mij wel een beperkende gedachte. We hebben allemaal evenveel uren in een dag zit. Je kan hiervan beperkt een aantal uren werken. De een verdient meer dan de ander, maar dan zit er nog steeds een max aan. Ik wil daarom het geld (meer) voor mij laten werken, in plaats dat ik voor geld werk. Hoe meer ik namelijk werk en verdien, hoe meer belasting ik moet betalen.. Dat moet toch anders kunnen? 

Het mooie als geld voor jou werkt, is dat het 24/7 voor je kan werken! Het is dan ook een must dat je investeert in je financiële intelligentie. De beste investering is nog altijd de investering in jezelf. Reserveer daarom maandelijks geld om structureel te kunnen investeren in jezelf!

Hieronder vind je 10 must read boeken die mijn kijk op het leven structureel hebben veranderd. Life changers als je het mij vraagt!

1. Rijke pa arme pa – Robert T. Kiyosaki

persoonlijke-financieel-ontwikkeling

“de hoofdoorzaak dat mensen met hun financiën worstelen is dat ze jaren op school hebben gezeten maar niets over geld hebben geleerd. Het resultaat is dat mensen leren om voor geld te werken… Maar nooit leren om geld voor hen te laten werken” – Robert Kiyosaki

In dit boek zal:

 • de mythe worden ontkracht dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te kunnen worden. 
 • De overtuiging dat je huis een activa is ter discussie stellen. Ouders laten zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen vertrouwen om hun kinderen over geld te onderwijzen. 
 • Voor eens en altijd activa en passiva definiëren
 • Je leren wat je je kinderen over geld dient te leren voor hun toekomstig financieel succes.

Robert T. Kiyosaki – Rijke pa arme pa

2. Think & grow rich – Napoleon Hill

think-and-grow-rich

Ontdek het geheim van succes! Denk groot & word rijk biedt u de subtiele wijsheid van bijzondere mensen die grote prestaties hebben geleverd en daardoor rijk geworden zijn.

De magische succesformule van Andrew Carnegie was de directe inspiratie voor dit boek. Als u de eenvoudige basistechnieken uit dit boek leert toepassen, zult u het geheim van echt en blijvend succes ontdekken. En u zult alles krijgen wat u in dit leven maar wilt hebben.

Dit boek kan een miljoen waard zijn!

Napoleon Hill – Denk groot & word rijk

3. Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

4-hour-workweek

Timothy Ferriss is een Amerikaanse schrijver en ondernemer. Met dit boek brak hij internationaal door.

Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

Timothy Ferriss - Een werkweek van 4 uur

4. Het miljonairsbrein ontrafeld – T. Harv Eker

secrets-of-the-millionaire-mind

In dit boek, dat je leven kan veranderen, zul je leren hoe je je eigen financiële blauwdruk kunt vaststellen en verbeteren, om je inkomen ingrijpend te verhogen en rijkdom te generen. Door gebruik te maken van deze bewezen principes, is T. Harv Eker in tweeënhalf jaar van niets miljonair geworden. Lees het en word rijk!

Het miljonairsbrein ontrafeld onthult waarom sommige mensen voorbestemd zijn om rijk te worden, terwijl anderen voorbestemd zijn hun hele leven te strijden voor hun bestaan. Als je wilt leren over de kern die succes veroorzaakt, lees dit boek – Robert G. Allen, auteur van Multiple Streams of Income.

T. Harv Eker – Het miljonairsbrein ontrafeld

5. Rijke pa’s cashflow kwadrant – Robert T. Kiyosaki

gids-naar-financiele-vrijheid

Rijke pa’s cashflowkwadrant onthult hoe sommige mensen minder werken, meer verdienen, minder belasting betalen en leren om financieel vrij te komen.

Cashflowkwadrant is voor jou geschreven als je er klaar voor bent om:

 • Voorbij de zekerheid van een baan te gaan om je eigen wereld van financiële vrijheid te vinden
 • Duidelijke veranderingen in je leven aan te brengen
 • Controle over je eigen financiële toekomst te nemen
 • Robert T. Kiyosaki – Rijke pa’s cashflow kwadrant

  6. The science of getting rich – Wallace D. Wattles

  the-science-of-getting-rich

  De wetenschap van rijk worden gaat over veel meer dan geld. Het gaat over rijkdom in een bredere betekenis. Wallace D. Wattles ontdekte een methode die leidt tot financiële en spirituele rijkdom.

  The science of getting rich was de bron achter het wereldwijde succes van the secret en think and grow rich, twee klassiekers die goed zijn voor meer dan 120 miljoen verkochte exemplaren. Het begon met dit boek van Wallace D. Wattles uit 1910.

  Dit boek bevat een handleiding in het toepassen van de wetenschap van aantrekking en creatie. De inhoud van dit boek is allerminst achterhaald.

  Wallace D. Wattles - The science of getting rich

  7. De rijkste man van Babylon – George S. Clason

  de-rijkste-man-van-babylon

  Wat is het geheim voor een rijk leven? Het heeft niet uitsluitend te maken met afkomst, geluk en intelligentie. Er zijn veel rijke mensen die hun school nooit hebben afgemaakt. Zo zijn er ook hoogopgeleiden die weinig geld verdienen. Waar ligt dat aan? Wat maakt het verschil? Hoe zit dat met jou? Verlang jij ook naar iets meer geld en vrijheid?

  De rijkste man van Babylon legt op eenvoudige en praktische wijze de gouden regels uit voor rijkdom en welvaart. Arked was die rijkste man van het oude Babylon. De koning vroeg hem om aan alle inwoners uit te leggen hoe zij hun eigen rijkdom konden verwerven. Aan de hand van simpele, praktische adviezen helpt Arkad met het opbouwen van een gezonde financiële huishouding. In onze huidige samenleving is dit nog steeds voor veel mensen een probleem, waardoor de kwaliteit van leven voor velen wordt beperkt. De tijden zijn dan wel veranderd, wij mensen zijn dat niet.

  George S. Clason - De rijkste man van Babylon

  8. Waarom de rijken alsmaar rijker worden – Robert T. Kiyosaki

  wat-is-financiele-ontwikkeling-eigenlijk?

  Dit boek gaat over hoe je echt financieel onderricht kan worden en niet over het sprookje van: “Ga naar school, vind een baan, spaar geld, koop een huis, los je schulden af en investeer voor de lange termijn in aandelen.”

  Dit boek is de masteropleiding van rijke pa arme pa. Als je op zoek bent naar nieuwe ideeën over hoe je in de toekomst in voorspoed kunt overleven, dan is dit een boek voor jou.

  Robert T. Kiyosaki – Waarom de rijken alsmaar rijker worden

  9. Money master the game – 7 simple steps to financial freedom – Tony Robbins

  7-simpele-stappen-naar-financiele-vrijheid

  Tony Robbins neemt je in zijn boek mee door de 7 stappen om financieel vrij te worden.

  In zijn boek laat hij o.a. zien hoe de rijken investeren, hoe je jouw financiële doelstellingen 30% sneller kunt bereiken, hoe je een gegarandeerde (lifetime) inkomensstroom kunt generen en hoe de 50 werelds meest succesvolle investeerders denken (o.a. Ray Dalio, Steve Forbes en Charles Schwab)

  Tony Robbins – Money master the game – 7 simple steps to financial freedom

  10. Nooit meer slapend arm - actieplan voor een financieel fitte toekomst - Dirk Brounen en Kees Koedijk

  actieplan-financieel-fitte-toekomst

  In een toekomst waarin de overheid minder voor je regelt, moet je je eigen vragen stellen en beantwoorden. Tot wanneer wil je werken? Wil je een wereldreis maken? Welke zorg wens je later? Alle antwoorden kosten geld, dat niet meer vanzelfsprekend beschikbaar is. Het loont de moeite om je toch eens te verdiepen in een aantal papieren die je jaarlijks ongezien weglegt.

  Brounen en Koedijk helpen je daarmee op een prettige, makkelijke manier, met oog voor wat echt telt. Uiteindelijk gaat het maar om twee vragen: wat wil je later realiseren en wat moet je daar nu voor doen?

  Dirk Brounen en Kees Koedijk - Nooit meer slapend arm - actieplan voor een financieel fitte toekomst.

  Wil je meer kennis op doen over beleggen? Lees dan mijn blog "5 must read boeken om te beginnen met beleggen".

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  You might also like

  >

  Download gratis mijn ebook:

  15 assets om in te investeren!

  vermogensplan opstellen voor de startende investeerder!


  Start vandaag nog met vermogen opbouwen!