december 20

0 comments

3 must read boeken over Bitcoin (2021)

Bitcoin-must-read-crypto

De koers van Bitcoin heeft dit jaar (2020) een nieuwe all time high neergezet. Nadat de koers van Bitcoin eind 2017 in elkaar zakte, ging de koers voor een langere tijd omlaag.

Vanaf begin 2019 liet de koers weer opgaande bewegingen zien, maar blijft tot op de dag van vandaag erg volatiel. Als je nog weinig af weet van Bitcoin is het goed om je te verdiepen in de materie. De onderstaande 3 must read boeken kunnen je daarbij helpen.

1. Bitcoin voor beginners (Alles wat je moet weten voor je investeert) - Levi Haegebaert

beginnen-bitcoin-investeren

Hoorde je de term bitcoin al vaak vallen zonder te weten wat het nu exact is? Hebben je vrienden het steeds over hun laatste investeringen in cryptomunten? Heb je het gevoel dat je de boot van bitcoin en crypto hebt gemist? Of denk je dat deze technologie te ver van jouw bed is?

Dan is Bitcoin voor beginners iets voor jou. Dit boek dompelt je op een leuke en stapsgewijze manier onder in de wereld van bitcoin, blockchain en cryptovaluta. Niet om je te overtuigen, maar wel om je de nodige handvatten aan te reiken, zodat je er zelf beslissingen over kunt nemen en beginnersfouten vermijdt.

Levi Haegebaert begeleidt je door het ganse proces. In Bitcoin voor beginners vind je naast handige tips en tricks over hoe je bitcoins kunt kopen, verkopen en veilig bewaren, ook 3 euro aan bitcoins die je zelf kunt claimen.

Levi Haegebaert is een echte bitcoinadept. Hij is co-organisator van de grootste bitcoinmeet-up in België, heeft een eigen start-up (Start2Bitcoin) en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd presentaties en workshops aan bitcoincommunity's op events en voor bedrijven.

Levi Haegebaert - Bitcoin voor beginners (Alles wat je moet weten voor je investeert)

2. The bitcoin standard - Saifedean Ammous

alternatief-centrale-bank-bitcoin

De essentiële gids over bitcoins geschiedenis, eigenschappen, gebruiksmogelijkheden en toekomst.

In De Bitcoin Standaard neemt econoom Saifedean Ammous de lezer mee op een fascinerende reis door de boeiende geschiedenis van de technologie achter geld. Hij beschrijft hoe deze technologieën hun monetaire rol verwierven en verloren, wat dit ons kan leren over de ideale kenmerken van geld en hoe bitcoin ontwikkeld is om hier een antwoord op te bieden.

Ammous legt uit hoe de economische, sociale, culturele en politieke voordelen van solide geld boven onsolide geld ruimte geven voor een welingelichte discussie over de potentiële rol van bitcoin in de digitale economie van de toekomst.

In plaats van een valuta voor criminelen of een goedkoop betaalnetwerk voor de massa, stelt dit boek dat bitcoin zich ontwikkelt als gedecentraliseerd, politiek neutraal, op een vrije markt gebaseerd alternatief voor nationale centrale banken met mogelijke enorme implicaties voor individuele vrijheid en welvaart.

Voor iedereen die op zoek is naar verheldering en verduidelijking omtrent dit nieuwe digitale geld, is De Bitcoin Standaard het essentiële hulpmiddel.

Saifedean Ammous - The bitcoin standard

3. Het tijdperk van cryptovaluta (Hoe bitcoin en andere digitale munten de wereld voorgoed veranderen) - Paul Vigna

revolutie-digitale-munt

Bitcoin en andere op computertechniek gebaseerde valuta kunnen een revolutie in onze maatschappij veroorzaken.

Zijn ze de oplossing voor de vertrouwensbreuk tussen burger en bank? Kunnen ze een motor worden voor de welvaart van derdewereldlanden? Zijn ze de nieuwste criminele handelsroute? of iets heel anders?

Wall Street Journal-journalisten Paul Vigna en Michael J. Casey leggen het fenomeen cryptovaluta bloot: hoe is het ontstaan, hoe werkt het en welke rol gaat het spelen in onze samenleving?

Veel is nog onzeker, maar in elk geval staan we op de drempel van een nieuw economisch tijdperk; een tijdperk waarin het traditionele financiële en sociale stelsel opnieuw wordt uitgevonden.

Paul Vigna - Het tijdperk van cryptovaluta

Wil je nou meer over Bitcoin te weten willen komen, dan raad ik je het gratis rapport "Zet je schrap voor de Bitcoin boom" van Madelon Vos aan.

Bitcoin-Madelon Vos
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>