december 1

0 comments

5 (beste) must read boeken om te beginnen met beleggen

5 must read boeken om te beginnen met beleggen

Zodra je wilt beginnen met beleggen is het goed om eerst basis kennis op te doen. Zo hoef je geen onnodige fouten te maken. Met de onderstaande must read boeken heb je een mooie basis om te beginnen!

1. De intelligente belegger – Benjamin Graham

De-slimme-belegger

Volgens Warren Buffet verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

De klassieker De intelligente belegger uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben.

De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen, hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt welke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel!

Benjamin Graham – De intelligente belegger

2. De basis van het beleggen – Holland Invest

Beginnen-met-beleggen

De basis van het beleggen is van belang voor iedere belegger die wil weten wat werkt, wanneer en waarom.

Helder geschreven, afwisselend serieus en verassend, en altijd praktisch, onderhoudend en leerzaam, geeft De basis van het beleggen een verhelderend inzicht in de onderlinge relatie tussen belegger, belegging en beurs.

Het behandelt de meest optimale spreiding van uw vermogen, de emotionele en psychische obstakels van het beleggen, de belangrijkste kenmerken van cash, deposito, obligaties, aandelen, vastgoed en alternatieve beleggingen, het vinden van het juiste product, de voor- en nadelen van vermogensbeheer, de berekening van de intrinsieke werkelijke waarde van een belegging, het beste moment om een belegging te kopen en te verkopen, en nog veel en veel meer.

Holland Invest – De basis van het beleggen

3. Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse

in-7-stappen-naar-simpel-en-succesvol-beleggen

In Blondjes Beleggen Beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. Deze editie is volledig geactualiseerd met de laatste inzichten.

Toen Janneke Willemse ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen, begon ze een blog waarop ze precies liet zien hoe zij als beginnend belegger te werk ging. Dat pakte verassend goed uit, want in 4,5 jaar tijd was haar vermogen verdubbeld.

In dit boek laat Janneke zien hoe je door ‘blond’ beleggen je geld kunt laten groeien. Simpel, snel en op de manier die bij jou past. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt.

Janneke Willemse – Blondjes Beleggen Beter (geactualiseerde editie)

4. Verdubbel je geld in vijf jaar – Sam Hollanders

verstandig-beleggen-op-de-beurs

‘Beleggen is voor iedereen. Het is een ambacht. Je kunt de technieken leren en de rest komt neer op oefening, ervaring en emotionele controle’, aldus Sam Hollanders.

Na vijf jaar onverstandig en nadien vijftien jaar verstandig beleggen verdubbelde hij ongeveer driemaal zijn inleg. In dit boek deelt hij beproefde principes, bruikbare tips en een beetje psychologie. Na het lezen ervan zal de belegger het pad zien om zelf op lange termijn een fors vermogen op te bouwen. Hij zal een eigen persoonlijke en logische beleggingsstrategie kunnen vormen, beleggingsdiscipline aankweken, en weten hoe de juiste aandelen te identificeren.

Dit boek is onontbeerlijk voor elke belegger, jong en oud, ervaren en onervaren.

Sam Hollanders – Verdubbel je geld in vijf jaar (verstandig beleggen op de beurs)

5. De beleggingsillusie – Marius Kerdel en Jolmer Schukken

succesvol-beleggen

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat? 

In de beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken Beknopt en op vlotte wijze hoe er door de beleggingsindustrie een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden. Door onze emoties aan te wakkeren en kosten te verbergen, verleiden ze ons keer op keer om die illusie na te jagen. Dat levert aantrekkelijke inkomsten op voor de vermogensbeheerders maar leidt tot hoge kosten voor beleggers.. Die kosten zijn zo aanzienlijk dat beleggers uiteindelijk vaak meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen afdragen aan hun financiële ‘helpers’. 

Gelukkig bieden de auteurs ook een oplossing. In drie stappen leggen ze uit hoe je je vermogen met een passend rendement kunt laten groeien. Kortom: de handleiding voor elke belegger die de crisis wil overleven.

Marius Kerdel, Jolmer Schukken – De belegginsillusie

Wil je jouw financiële intelligentie verhogen? Lees dan mijn blog "10 must read boeken voor financiële intelligentie".

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>