juli 22

0 comments

Wat is affiliate marketing en hoe kun je er mee beginnen?

Affiliate-marketing

Affiliate marketing is het buisiness model voor een vrij leven! Althans als je het aan mij vraagt:-)

Je kunt overal ter wereld werken aan jouw business, het enige wat je nodig hebt is een laptop en internet!

Je hebt het begrip affiliate marketing vast wel eens voorbij zien of horen komen. Maar wat is affiliate marketing nu eigenlijk en hoe kun je er in Nederland mee beginnen? In deze blog vertel ik je er meer over!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een interessant verdienmodel op het internet met zeer veel potentie. Je kunt dit business model op twee manieren inzetten. Je kan jouw eigen (publisher) of andermans (affiliate/promotor) online producten promoten.

Dit artikel is geschreven vanuit de affiliate (promotor) kant, om zo jouw eigen (extra) inkomstenbron te kunnen generen!

Op het moment dat je jouw eigen product laat promoten kun je een vliegende start maken met je bedrijf. Een groot voordeel is dat je de affiliate/promoter pas hoeft te betalen bij een succesvol resultaat. Op dat moment weet je meteen dat het winstgevend is!

Affiliates zijn eigenlijk ideale werknemers. Je betaalt ze pas op het moment dat je zeker weet of je de kosten eruit gaat halen. Dit in tegenstelling tot werknemers die je vaak per uur betaalt.

Affiliate marketing kun je dus inzetten om andermans producten te promoten. Dit kun je verwezenlijken door het hebben van een (niche)website waar je waardevolle blogs plaatst. In deze blogs zitten dan affiliate links. Bij een succesvolle transactie ontvang jij een van te voren afgesproken commissie. 

Het mooie aan dit concept is dat het enorm schaalbaar is. Je website is namelijk 24/7uur in de lucht en geslaagde commissies kunnen dus ook binnen komen terwijl jij slaapt;-)

De klinkt nu allemaal redelijk eenvoudig, maar om succesvol te zijn dien je vastbesloten en gedisciplineerd te werk te gaan. De eerste maanden steek je vooral veel energie en tijd in het bouwen van je (niche)website. Dit zal niet (altijd) direct voor succesvolle sales zorgen. Veel mensen haken daarom vroegtijdig af.

Hieronder is een video opgenomen met de uitleg over affiliate marketing door Jacko Meijaard.

Over het algemeen is het zo, dat hoe meer waarde jij levert, hoe meer je terug kan verwachten.

Wat zijn de investeringskosten?

Afhankelijk van welke middelen jij reeds tot je bezit hebt, zijn de investeringskosten relatief gezien laag. Dat maakt affiliate marketing ook een laagdrempelig business model om mee te starten. Gewoon vanuit je huis of waar jij maar wilt!

Je hebt een goede laptop en internetverbinding nodig. De meeste mensen zullen deze reeds in hun bezit hebben. Mocht je nog geen laptop en internet hebben, dan heb je (afhankelijk van je voorkeuren) voor een paar honderd euro een laptop en voor enkele tientjes per maand een internetverbinding.

Het voordeel met affiliate marketing is dat je tegen minimale kosten kunt starten. Zo heb je een domeinnaam en webhosting pakket nodig. Deze kun je aanschaffen voor enkele tientjes per jaar. Zelf heb ik mijn domeinnaam en webhosting ondergebracht bij Neostrada.

Met WordPress kun jij jouw website gaan bouwen. Het programma en enkele thema's zijn gratis, maar je kunt er voor kiezen om voor betaalde thema's en plugins te gaan. Dit is overigens niet noodzakelijk. Bij een betaalde thema's is de vormgeving vaak net iets mooier en zijn er meer functionaliteiten voor handen. Hiernaast is de code erachter beter opgezet, wat een positief gevolg gaat hebben voor je ranking in Google.

Foto's zijn op bepaalde website rechtenvrij (gratis) te downloaden. Zo maak ik vaak gebruik van www.pixabay.com en www.canva.nl. Beiden websites bieden ook betaalde foto's aan. De kwaliteit is (vaak) beter en de afbeeldingen zijn exclusiever. Ook dit is een afweging die jezelf moet maken. Je kunt dus voor gratis gaan of voor betaalde afbeeldingen.

De blogs schrijven kun je zelf doen of uitbesteden. Zodra je het zelf doet kost dit vooral tijd en energie. Als je het uit gaat besteden kost dit uiteraard geld, maar heb jij weer meer tijd over voor andere zaken. Mocht je jouw blogs willen uitbesteden is Writgo een bekende partij. 

Wat is de tijdsinvestering?

Affiliate marketing is prima op te starten naast je huidige baan. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel tijd je er insteekt. 1 uur per dag is een mooie start om te beginnen met jouw website. Wel dien je er in het begin rekening mee te houden dat het instellen van je website ook wat tijdsinvestering vraagt.

Uiteraard is het wel zo hoe meer tijd jij investeert, hoe sneller jouw website zult groeien en hoe hoger de ranking bij Google gaat zijn.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je consequent blijft bouwen aan je website. 

Hoeveel kun je met affiliate marketing verdienen?

Hoeveel je ermee kunt verdienen hangt met name af van jouw tijdsinvestering en vastberadenheid, hiernaast is een ijzersterke mindset ook zeer belangrijk.

Ik ken mensen die een paar tientjes tot enkele honderden euro's per maand verdienden, maar ook die 10.000 euro per maand aantikken. Maar 100.000 euro per maand is ook mogelijk. Het klinkt nu misschien wat onwaarschijnlijk, maar je moet beseffen dat jouw website steeds verder gaat groeien en je mogelijk zelf een autoriteit wordt in een bepaalde niche. Hierdoor zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.

Durf groot te denken en jaag jouw dromen/doelen na! Om succesvol te worden met affiliate marketing is vastberadenheid en een ijzersterke mindset essentieel.

Hieronder is een printscreen opgenomen met de inkomsten van Jacko Meijaard (affiliate marketing revolutie 4.0) begin dit jaar (2021). Meer dan 100.000 euro en dat in 1 maand!!!

affiliate-marketing-verdiensten

Ze noemen affiliate marketing niet voor niks het digitale vastgoed;-)

Hoe kun je beginnen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is laagdrempelig om mee te beginnen, er zitten namelijk geen hoge investeringskosten aan vast. Om te kunnen starten heb je een laptop en een werkende internetverbinding nodig.

Stappenplan affiliate marketing

 1. Onderzoek welk product/niche je gaat promoten
 2. Domeinnaam en webhosting regelen (b.v. bij Neostrada)
 3. WordPress + thema installeren
 4. Affiliate voorwaarden instellen (Algemene voorwaarden, privacyverklaring, cookieverklaring en disclaimer)*
 5. Aanmelden bij affiliate netwerken (b.v. PayPro, Pluganpay, Daisycon en Tradetracker)
 6. Onderzoek doen naar zoektermen (+ contentplan maken)
 7. Blogs schrijven (wekelijks)
 8. Emailmarketing (mailadressen verzamelen)
 9. Social media kanalen inzetten
 10. Seo optimalisatie

Blijf structureel bouwen aan je website en zorg voor een ijzersterke mindset!

*Pas op met het 1 op 1 kopieren van de voorwaarden van een andere website. Naast het feit dat dit juridisch verboden is, dien je de voorwaarden ook te personaliseren. gereduceerd.

Affiliate voorwaarden

Affiliate marketing netwerk

Er zijn verschillende netwerken om jouw eigen producten te (laten) promoten of andermans producten te promoten. enkele bekende voorbeelden zijn hieronder opgenomen.

Zowel PayPro, Plugandpay, Daisycon en Tradetracker zijn tussenpartijen waarbij meerdere aanbieders samen komen. Als affiliate is dit ideaal omdat je maar 1 keer een account hoeft aan te maken. Hiernaast is het een groot voordeel dat je in één overzicht al jouw verdiensten kunt inzien.

Het aanmelden is gratis en kost jou dus helemaal niks! Wel is het vaak een vereiste dat jij al een website tot je beschikking hebt.

Voor en nadelen

Affiliate marketing is misschien niet de meest makkelijke business model, maar wel eentje met enorm veel potentie. Zoals elk business model heeft affiliate marketing ook voor en nadelen. Hieronder is een opsomming gemaakt.

 • Weinig startkapitaal nodig
 • 24/7 operationeel
 • Oneindig schaalbaar
 • laagdrempelig om mee te beginnen
 • Geen eigen product nodig
 • Je kunt over in de wereld werken!
 • Veel vrijheid!
 • Geen eigen klantenservice
 • Concurrentie
 • Tijdsinvestering (vooraf)
 • Inkomsten fluctueren
 • Niet direct resultaat

Tips om succesvol te worden met affiliate marketing

Hieronder zijn een aantal tips opgenomen om jou een vliegende start te laten maken met affiliate marketing.

werk structureel aan je affiliate marketing business

Een valkuil voor veel mensen is dat op het moment dat ze starten, ze met veel energie en overgave aan hun ondernemingsavontuur beginnen. Echter als de resultaten niet snel genoeg zichtbaar zijn haken ze af. Ze hebben vaak het idee dat het dan toch niks voor hun is en springen over naar een ander (nieuw) business model. Dit fenomeen heet ook wel het "shiny object syndrome". 

Zeker met affiliate marketing is het zo dat je beter structureel een uurtje per dag aan je website kunt bouwen, dan een maand lang 12 uur per dag aan het knallen bent.  Op zich is hier niks mis mee, maar kun je dit ook voor een langere tijd volhouden?

De hoeveelheid tijd die je aan je website kunt besteden is voor iedereen anders. Probeer in ieder geval een modus te vinden waarbij je jouw inzet voor een langere tijd vol kunt houden. Voor je ranking is het namelijk goed om structureel blogs te plaatsen.

Begin met het uitbesteden van het schrijven van blogs

Door het uitbesteden van het schrijven van blogs kan jouw website veel sneller groeien! Durf daarom te investeren in jouw website. 

Writgo is een erkende partij die content voor jouw website kan schrijven. 

Ze hebben abonnementen die je eventueel maandelijks kunt opzeggen. Voor alle teksten hanteert Writgo (momenteel) een tarief van 4 cent (excl. BTW) per woord.*

*Kijk voor de actuele tarieven op de website van Writgo.

Durf (geld) te investeren

Veel mensen die met affiliate marketing beginnen willen vaak direct geld zien. Net zo als bij alle business modellen, dien je (vaak) eerst geld te investeren, voordat je inkomsten gaat ontvangen.

Op het moment dat je momenteel in loondienst werkt, ben je gewend om direct geld te ontvangen voor je gewerkte uren. Dit is bij ondernemen anders. Hier zit aan de voorkant veel tijd, energie en geld in wat later zijn vruchten af gaat werpen. 

Dit is ook zo met cursussen/opleidingen. Door het volgen van een goede cursus kun jij de door hun gemaakte fouten voorkomen. Hiernaast hoef jij niet alle kennis overal vandaan te halen wat jou enorm veel tijd en dus geld gaat besparen. Als je de opgedane kennis toepast, verdien je het cursusgeld in no time weer terug.

Als jij de overtuiging hebt dat je succesvol gaat worden met affiliate marketing zijn de investeringskosten relatief gezien minimaal. Door te investeren heb je meteen een goede basis liggen die toekomstige groei kan opvangen.

Creëer waarde voor de lezer

Ga niet blogs schrijven om het schrijven, maar probeer ook daadwerkelijk waarde te leveren in de blog. Hoe meer waarde jij uiteindelijk kan geven, hoe meer je terug zult ontvangen.

Zet je blogs daarom niet helemaal vol met affiliate links, maar doe dit ook vooral functioneel.

Welke opleidingen zijn er voor handen?

Uiteraard kun je alles op het internet terugvinden, maar mijn ervaring is dat het uitzoeken daarvan enorm veel tijd en dus ook geld kost. Door een opleiding te volgen zit alle kennis op één plek. Vaak zit er ook een community en/of coaching aan vast. Hierdoor omring je je met gelijkgestemden, waardoor je nog harder zult groeien!

Er zijn meerdere opleidingen voorhanden, van goedkoop tot relatief duur. Ik zal hieronder opleidingen benoemen waar ik ervaring mee heb.

Affiliate marketing revolutie 4.0 

Misschien wel één van de meest bekende cursus, is die van Jacko Meijaard. Jacko heeft een bewezen trackrecord als het gaat om affiliate marketing. Zijn resultaten lijken in eerste instantie misschien ongeloofwaardig, maar ook hij is ergens begonnen. Factor tijd en consistentie is hierin essentieel!

Jacko heeft een laagdrempelige complete cursus (affiliate marketing revolutie 4.0) opgezet die je tijdelijk voor slechts 47 euro kunt kopen! (normale tarief 297 euro).

Hiervoor krijg je toegang tot de complete cursus en de online community! 

Wil je meer weten over de inhoud van de cursus en mijn ervaringen? Lees dan ook mijn blog "Review + ervaringen affiliate marketing revolutie 4.0 van Jacko Meijaard (2021)".

Naast de complete cursus heeft Jacko ook nog aanvullende modules, thema's en coachingstrajecten die je kunt afnemen. Hier dien je een aanvullende vergoeding voor te betalen, mocht je hier gebruik van willen maken. Dit is overigens niet verplicht en noodzakelijk om te kunnen starten met jouw eigen website.

Jacko Meijaard heeft ook een fysiek boek geschreven "De laptop lifestyle". Door het lezen van het boek kun je bij jezelf nagaan of affiliate marketing wat voor jou is. Het boek is tegen minimale kosten aan te schaffen.

Affiliate-marketing-Nederland

Affiliate marketing domination

Robert en Corné zijn de eigenaren en oprichters van Affiliate Marketing Domination. Een complete en hoogwaardige cursus. Als je de cursus aanschaft krijg je ook direct toegang tot de online community en maandelijkse coaching sessies! 

Robert en Corné zijn beiden succesvol met affiliate marketing. De coachingsessis zijn daarom zeer waardevol!

Letterlijk stap voor stap nemen ze je mee in hun video's hoe ook jij een affiliate website kunt opzetten. Door het simpel volgen van hun online content heb jij dus binnen "no time" ook een werkende affiliate website! Dit scheelt jou enorm veel tijd en energie.

Mocht je nu meer willen weten over de inhoud van de cursus en wat mijn persoonlijke ervaringen zijn, lees dan ook mijn blog "Review: mijn ervaringen over affiliate marketing domination (AMD)".


Middels deze blog heb ik geprobeerd om jouw een goed beeld te geven over de mogelijkheden m.b.t. affiliate marketing. Of affiliate marketing wat voor jouw is kun je alleen zelf bepalen:-) 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>