september 6

0 comments

Review: is Bitmymoney betrouwbaar en wat zijn de voor- en nadelen?

Bitmymoney-review-Bitcoin-kopen

Bitmymoney is een Nederlandse exchange voor het kopen en verkopen van Bitcoin, Ethereum en LitecoinIs Bitmymoney betrouwbaar & veilig? Wat zijn de voor- en nadelen? In deze review deel ik mijn ervaringen en kom je alles te weten over Bitmymoney!

Achtergrondinformatie Bitmymoney 

Robert-Reinder Nederhoed is CEO van Bitmymoney. Bitmymoney is in 2013 opgericht. Hieronder is een filmpje opgenomen waarin Robert-Reinder uitlegt waarom ze Bitmymoney zijn begonnen.

Aanbod Bitmymoney

Op het moment van schrijven kun je bij Bitmymoney Bitcoin, Ethereum en Litecoin aanschaffen. 

Veiligheid

Bij Bitmymoney wordt tot 95% van de Bitcoin, Ether en/of Litecoin van klanten offline opgeslagen. De opslag vindt plaats op verschillende beveiligde locaties. 

Klant tegoeden zijn ondergebracht in de Stichting Bitmymoney Client Management Foundation. Bitmymoney kan in geen geval aanspraak maken op de klant tegoeden, ook niet bij een eventuele faillisement van Bitmymoney. Mocht Bitmymoney failliet gaan, dan kunnen klanten aanspraak maken op hun tegoeden.

Hiernaast heeft Bitmymoney nog extra maatregelen ingebouwd om fraude te minimaliseren:

 • Tegoeden staan veilig:
  • enkel verkopen naar je eigen bankrekening;
  • een nieuwe bankrekening wordt altijd geverifieerd;
  • je kunt alleen versturen via het Bitcoinnetwerk, als je kunt aantonen dat het adres van jou is (ID).
 • De Bitmymoney-rekening is veilig. Om deze veiligheid te garanderen hebben ze verschillende maatregelen genomen. Ze hebben dit gedaan in de programmatuur, in de processen, in de mensen en natuurlijk in de opslag. Al het internet verkeer loopt over beveiligde verbindingen;
 • Bitmymoney gebruikt "ken uw klant beleid (KYC)". Op deze manier proberen ze fraude en oplichting te voorkomen;
 • Ze voeren meerdere controles uit. Voordat je Bitcoin, Ethereum en Litecoin kunt aanschaffen dient je email, 06-nummer en je ID geverifieerd te zijn;
 • Bitmymoney past dubbele controle toe bij het versturen. Zo ontvang je een e-mail om je verstuur transactie te bevestigen en maakt Bitmymoney (indien geïnstalleerd) gebruik van Two Factor Authenticatie;
 • Werknemers worden gescreend bij het wervingsproces. Daarnaast zijn ze verplicht om hun harde schrijf te versleutelen, gebruik te maken van sterke wachtwoorden en van schermvergrendelingen. Bitmymoney heeft hiervoor een compliance officer aangesteld;
 • Ze maken gebruik van gescheiden omgevingen voor ontwikkeling, testen, productie en acceptatie.
  Wachtwoorden worden gehashed opgeslagen in de database en worden gecontroleerd op sterke wachtwoorden.

Organisatie

Bitmymoney heeft een klein team, die een grondige kennis hebben van Bitcoin, blockchain, support en overige virtuele currencies.

Content

Ze hebben een account op o.a. YouTube, Instagram, Linkedin en Facebook. 

Bitmymoney-review-Bitcoin
Bitmymoney-Bitcoin-Instagram
Bitmymoney-Linkedin-Bitcoin
Bitmymoney-Facebook-Bitcoin

Momenteel zijn ze op al deze kanalen nagenoeg niet (meer) actief. Ze zijn wel actief op hun eigen blog pagina en worden regelmatig door anderen geïnterviewd.

De nieuwsberichten zijn via de website en app te benaderen.

Kosten

Hieronder is inzichtelijk gemaakt wat de huidige kosten zijn. Check altijd de website van Bitmymoney voor de actuele kosten.

Bitmymoney-kosten-Bitcoin

Betrouwbaar?

Bitmymomey is geregistreerd bij De Nederlandse Bank en voldoet daarmee aan de geldende wetgeving.

Sinds 2013 leveren ze blockchain diensten en hun support is bereikbaar via chat en e-mail.

Bedrijfsgegevens

Bitmymoney BV
The Hague Security Delta (HSD)
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595AN Den Haag

IBAN: NL81 BUNQ 2290257168
BIC code: BUNQNL2A

KvK Bitmymoney BV 67547893
BTW NL857069111B01

Ervaringen

Op Google geven de gebruikers momenteel gemiddeld 4,3/5 sterren. Bij Trustpilot zijn de ervaringen minder positief en krijgt Bitmymoney slechts 2,2/5 sterren.

Bitmymoney-review-Trustpilot
Bitmymoney-review-google

Op Kiyoh krijgt Bitmymoney een 9,2. Zoals je merkt lopen de ervaringen nogal uit elkaar. Mogelijk heeft dit te maken met een tijdelijke storing/onderbezetting, waardoor er in een korte tijd veel negatieve reacties kwamen. Wat wel veel terug te lezen is, is dat de (transactie)kosten hoog zijn in verhouding met andere aanbieders.

Bitmymoney-Kiyoh-review

Gebruikersgemak & interface

Bij Bitmymoney kun je via de website en app Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen. Zowel via de website als via de app is de interface eenvoudig van opzet. Het voordeel hiervan is dat het voor een beginner makkelijk is om hun eerste munten aan te schaffen.

In een paar stappen kun je eenvoudig de door jouw gekozen munt aanschaffen en indien gewenst weer verkopen.

App

Bitmymoney heeft een gebruiksvriendelijke app gemaakt. In deze app zie je in één oogopslag jouw portfolio en kun je makkelijk navigeren om Bitcoin, Ethers en/of Litecoins te kopen of verkopen.

Alle nieuwsberichten zijn ook opgenomen in de app. Hiernaast kun je ook jouw persoonlijke gegevens eenvoudig wijzigen.

Als extra optie heeft Bitmymoney ook de mogelijkheid opgenomen om koersmeldingen in te stellen. Als de koers het de door jouw opgegeven bedrag bereikt ontvang jij automatisch een melding. Dit is alleen van toepassing als jij op bepaalde momenten in en uit wilt stappen.

Actuele koers

De prijzen worden elke 30 seconden ververst. De prijzen worden bepaald door vraag en aanbod op verschillende beurzen wereldwijd. Bitmymoney hanteert een spread waar hun kosten ook in verwerkt zitten.

Kopen & verkopen

Via Bitmymoney kun je eenvoudig Bitcoins, Ethers en Litecoins kopen en verkopen. Je kunt jouw munten eenvoudig aankopen via iDeal of middels een bankoverschrijving. Het verkopen gaat eenvoudig tegen de actuele koers. Zodra je het geld wilt overmaken naar je bankrekening dan staat het binnen 2 werkdagen op je rekening.

Staking

Bitmymoney biedt geen staking mogelijkheden aan. Alle bitcoins van klanten zijn in beheer en worden niet gebruikt om te speculeren. Hierdoor wordt er geen rente uitbetaald. Het voordeel is dat je weet dat je bitcoins geen risico lopen bij derde partijen.

Opslag

Bij Bitmymoney wordt tot 95% van de Bitcoin, Ether en/of Litecoin van klanten offline opgeslagen (cold wallet). De opslag vindt plaats op verschillende beveiligde locaties. 

Klantenservice

Bitmymoney is maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 bereikbaar via de chat. Hiernaast kun je altijd een mail sturen naar support@bitmymoney.com. Binnen 1 werkdag zul je een reactie ontvangen op jouw vraag.

Mijn persoonlijke ervaringen

Bitmymoney is een no-nonsense partij/exchange waar je eenvoudig Bitcoin, Ethereum en Litecoin kunt kopen. Ik investeer hier passief, doormiddel van een automatische bankoverschrijving. Aangezien ik voor de lange termijn investeer, probeer ik mijn emoties zo veel mogelijk uit te schakelen. 

Bitmymoney heeft de mogelijkheid tot het maandelijks automatisch kopen van Bitcoin, Ether of Litecoin. Dit is ook meteen een groot voordeel van Bitmymoney.

Het aankopen van Bitcoin, Ethereum en/of Litecoin gaat gemakkelijk en snel. Contact via de chatfunctie verloopt goed en je ontvangt snel een reactie.

Persoonlijk heb ik zowel een account bij Bitvavo als bij Bitmymoney. Dit heb ik gedaan om spreiding aan te brengen, zodat ik niet al mijn geld op 1 account heb staan.

Voor- en nadelen

Hieronder is een opsomming gemaakt van de voor- en nadelen van Bitmymoney.

 • Gratis rekening openen
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse partij en vanaf 2013 actief
 • Gebruiksvriendelijke app
 • Automatisch sparen (DCA)
 • Vanaf 10 euro kun je kopen
 • Veilig Bitcoins, ethers en Litecoin bewaren
 • Beperkt aanbod
 • Weinig functionaliteiten
 • Niet de laagste (transactie) kosten
 • Geen staking mogelijkheden

Aankopen Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Bij Bitmymoney kun je Bitcoins, Ethers en/of Litecoins aankopen via hun website of app. In een paar simpele stappen heb je jouw (eerste) Bitcoins, Ethers of Litecoins gekocht!

Website

Via de website van Bitmymoney kun je eenvoudig en gemakkelijk Bitcoins, Ethers en/of Litecoins kopen.

Uitleg website:

 1. Allereerst dien je in te loggen;
 2. Klik op de gewenste munt en klik vervolgens op "koop";
 3. Vul het gewenste aankoopbedrag en kies jouw bank. Nu kun je op "koop" drukken.

Vervolgens dien je aankoop via iDeal af te handelen. De Bitcoins, Ethers en/of Litecoins worden bij je portfolio bijgeschreven.

App

Via de app kun je ook snel Bitcoins, Ethers en/of Litecoins kopen. De handelingen zijn nagenoeg hetzelfde als via de website.

Uitleg app:

 1. Log in met je persoonlijke code;
 2.  Klik op de gewenste munt en klik vervolgens op "koop";
 3. Vul het gewenste aankoopbedrag en kies jouw bank. Nu kun je op "koop" drukken.

Ook hier kun je de aankoop eenvoudig via iDeal afhandelen.

Conclusie

De kracht van Bitmymoney zit hem vooral in de eenvoud en de optie om via Dollar Cost Averaging (DCA) Bitcoins, Ethers en/of Litecoins te kopen. Het gebruik van de app is prettig en het aankoopproces is eenvoudig, wat voor beginners prettig is.

De kosten zijn over het algemeen hoger dan bij andere exchanges, maar het gemak van DCA vind ik een groot voordeel. Op deze manier kun je passief investeren. Het aanbod en de functionaliteiten zijn beperkt, maar deze zijn alleen noodzakelijk als je ze ook echt gebruikt.

Of Bitmymoney wat voor jou is, hangt een beetje af van jouw wensen. Ik gebruik Bitmymoney om mijn positie in Bitcoin uit te breiden en dan zijn alle functionaliteiten minder van belang. Hiernaast is het voor mij ook een manier om spreiding aan te brengen in mijn opslag.

Als jij op een simpele en gebruiksvriendelijke manier Bitcoin, Ethereum en/of Litecoins wilt kopen, kan ik Bitmymoney zeker aanraden. Vooral voor beginners en lange termijn investeerders is Bitmymoney interessant.

Zoek je naar een betrouwbare exchange waarbij de (transactie) kosten laag zijn, omdat je veel handelt dan kan ik Bitvavo aanraden.


Voordat je gaat investeren in Bitcoins of andere cryptocurrencies is het verstandig om te investeren in kennis. Lees ook mijn blog: "3 must read boeken over Bitcoin" om meer te weten te komen over cryptocurrencies.

Indien je liever een cursus wilt volgen kan ik de cursus van AllesoverCrypto aanraden. AllesoverCrypto heeft (ook) een gratis training incl. 3 gratis e-books. Op deze manier kun je eerst kennis maken met Bitcoin & crypto, om te kijken of het wat voor je is.

Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Ik mag en kan daarom geen (persoonlijk) financieel advies geven. De content op deze site is enkel informatief en educatief bedoeld en kan incomplete of onjuiste informatie bevatten. Snelvermogenopbouwen.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor (eventuele) schade die je hebt geleden door het navolgen van informatie op deze site. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kan (een deel van) je inleg verliezen. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>