maart 6

0 comments

Bitvavo (wallet) review -> van inloggen tot uitbetalen - lees snel verder!

Bitvavo-review-wallet-inloggen

Bitvavo is een Nederlandse exchange voor het kopen, verkopen en bewaren (wallet) van Bitcoins en andere crypto's. Is Bitvavo betrouwbaar & veilig? Wat zijn de voor- en nadelen? In deze review deel ik mijn ervaringen en kom je alles te weten over de Bitvavo exchange. Lees snel verder!

Achtergrondinformatie

Het Bitvavo-platform werd gelanceerd in 2018, met als doel de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. Bitvavo is van Nederlandse afkomst en is gevestigd in Amsterdam.

Missie:

Bitvavo maakt digitale valuta voor iedereen toegankelijk door transparante kosten, een breed aanbod van digitale valuta en een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden.

Het Bitvavo team wil een belangrijke rol spelen in de opkomst van digitale valuta door haar platform toegankelijk te maken voor miljoenen mensen in heel Europa.

Visie:

Met het gebruiksgemak van een broker platform en de lage kosten van een cryptocurrency exchange, biedt Bitvavo haar gebruikers het beste van twee werelden.

Met het combineren van een gebruiksvriendelijk platform en lage kosten heeft Bitvavo de ambitie om marktleider in Europa te worden.

Aanbod Bitvavo

Bitvavo heeft een aanbod van meer dan 50 digitale munten.  

Zo hebben ze o.a. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar, Cardano, Vechain en nog veel meer bekende coins & tokens in hun assortiment opgenomen.  

Bitvavo-review-betrouwbaar-Bitcoin-crypto

Het aanbod breiden ze steeds verder uit. Voor de meest actuele aanbod wil ik je doorverwijzen naar de markt aanbodpagina van Bitvavo.

Veiligheid

Bitvavo heeft een breed scala aan veiligheidsopties. Ze bieden meerdere mogelijkheden aan om je account te beveiligen. O.a. door de onderstaande opties:

 • Twee factor authenticatie (2FA)
 • Apparaat & IP management
 • Veiligheidsnotificaties
 • Opname whitelist
 • Anti-phishing beveiliging

Cold wallets

Ongeveer 95% van de digitale valuta wordt door Bitvavo cold storage opgeslagen. Deze tegoeden worden offline, op een beveiligde locatie bewaard. Om deze valuta te verplaatsen gelden strenge (handmatige) handelingen, die gebonden zijn aan strikte protocollen.

De cold wallets worden in kluizen bewaard die 24/7 worden gemonitord. De kluizen voldoen aan de hoogste veiligheidscategorie (4+) in Nederland.

Om onverwachte fysieke risico's zoveel mogelijk uit te sluiten worden de cold wallets verspreid over meerdere locaties. Zo worden (onverwachte) fysieke risico's als brand en natuurrampen zoveel mogelijk gemitigeerd.

Data centers

Bitvavo maakt gebruik van data centers die compliant zijn met de volgende certificaten: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1, SOC 1 - 3. Deze standaarden helpen Bitvavo om een zo hoog mogelijk level van veiligheid en compliance te bereiken met haar cloud infrastructuur.

Bitvavo maakt gebruikt van uitgebreide logging voor toegang van werknemers en past geavanceerde monitorings tools toe om ongebruikelijke handelingen te detecteren, waaronder machine learning, afwijkingsdetectie en geïntegreerde threat detectie om potentiële bedreigingen te detecteren.

Organisatie

Bitvavo heeft verschillende stappen ondernomen om ook de organisatie veilig op te zetten.

Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en moet zich conformeren aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU.

Er is een afzonderlijke stichting Bitvavo Payments opgericht. Deze stichting verricht enkel activiteiten ten behoeve van Bitvavo en wordt gebruikt om tegoeden van gebruikers af te scheiden van het vermogen van Bitvavo.

Alle medewerkers hebben een verklaring omtrent goed verdrag verstrekt en hebben een background check doorstaan. Hiernaast organiseren ze op regelmatige basis interne trainingen met als doel het veiligheidsbewustzijn te vergroten.

De code van Bitvavo wordt gereviewed door gespecialiseerde IT security bedrijven. Dit om de (hoge) stabiliteit en mate van veiligheid te behouden.

Hardware wallet

De veiligste manier om jouw cryptocurrencies op te slaan is offline. Op deze manier kan alleen jij bij jouw coins en/of tokens komen.

Bitvavo heeft veiligheid hoog in het vandaal staan en doet er alles aan om jouw tegoeden te beschermen, jouw account kan echter altijd gehackt worden. Op het moment dat jij aanzienlijke bedragen op de exchange hebt staan adviseren de expert om de tegoeden altijd offline via hardware wallets op te slaan.  Een veel gebruikte hardware wallet is de Ledger nano s/x.

Kosten

Op het moment van schrijven hanteert Bitvavo de goedkoopste kosten van Nederland.

De handelskosten zijn maximaal 0,25% van het aankoopbedrag. Er is een staffel ingebouwd. Naarmate jouw volume groter is, dalen de handelskosten.

Bitvavo-handelskosten-review

Bij Bitvavo kun je betalen middels 8 verschillende betaalmethodes. In sommige gevallen zijn hier kosten aan verbonden. Hieronder is een overzicht opgenomen.

Bitvavo-betaalmethodes-review

De opnamekosten zijn per digitale valuta verschillend. De kosten zijn inzichtelijk weergegeven op de website van Bitvavo. Voor de meest actuele (opname)kosten kun je kosten pagina van Bitvavo raadplegen.

Betrouwbaar?

Bitvavo is van Nederlandse afkomst en hun (hoofd)vestiging is gevestigd in Amsterdam. Bitvavo is opgericht in 2018 en is netes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bedrijfsgegevens

 • Kamer van Koophandelnummer:
  • 68743424 t.b.v. Bitvavo B.V..
  • 69228922 t.b.v. Stichting Bitvavo Payments.
 • Vestigingsplaats:
  • Herengracht 450 te Amsterdam.

Sinds 11 november 2020 is Bitvavo officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Bitvavo moet zich dan ook houden aan de Nederlandse Wet- en regelgeving en zal daarom een aantal verificaties moeten uitvoeren.

Ervaringen

Op Trustpilot krijgt Bitvavo 4,4 sterren uit de 5, wat aangeeft dat het meerendeel van de reviews uitstekend zijn.

Bitvavo-review-Bitcoin-ervaringen-crypto

Bitvavo B.V. is geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Over het geheel gezien is Bitvavo een betrouwbare exchange om je digitale valuta aan te kopen en (tijdelijk) te bewaren.

Wij hebben meerdere malen diverse crypto's aan- en verkocht zonder problemen. Ook het opnemen van geld heeft tot op heden niet voor problemen gezorgd.

Gebruiksgemak & interface

Bitvavo heeft een overzichtelijke interface, wat prettig werkt voor de startende investeerder. Voor de ervaren investeerder/trader heeft Bitvavo ook een geavanceerde interface.

App

Bitvavo heeft sinds 2020 ook een gebruiksvriendelijke app voor IOS & Android. Middels de app kun je eenvoudig crypto aan- en verkopen.

Op het moment van schrijven is enkel de basic interface beschikbaar. De geavanceerde interface is momenteel nog niet beschikbaar in de app, maar staat op de planning voor (in de loop van) 2021.

Staking

Bitvavo biedt off-chain en on-chain staking diensten aan(tezamen staking). 

De off-chain staking diensten bieden de mogelijkheid om rewards te verdienen door de digitale valuta's op uw Bitvavo account ter beschikking te stellen. Staking is een vorm van rente die je ontvangt.

De on-chain staking diensten bieden de mogelijkheid om actief bij te dragen aan het goedkeuren van transacties (vergelijkbaar met minen) op een proof-of-stake blockchain.

Op deze blockchains kan iedereen met een minimum aan bepaalde digitale valuta transacties valideren om hiervoor staking rewards te krijgen.

Aanbod staking

Als je ingelogd bent bij Bitvavo kun je zien of je staking ontvangt op de digitale valuta of niet. Als erachter de digitale valuta een "S" staat, kun je staking ontvangen.

Bitvavo-staking-rente-review

Wel is het zaak eerst de opt in functie in te schakelen. Nadat je bent ingelogd kun je dit eenvoudig doen.

Voor sommige coins/tokens ontvang je staking in de vorm van een andere token. Dit is slecht bij een klein deel het geval. De staking wordt automatisch bij je account bij geschreven. 

In andere gevallen krijg je je staking direct in de desbetreffende coin/token uitgekeerd. Hoe je staking wordt uitgekeerd is eenvoudig terug te vinden in de Bitvavo exchange.

Door middel van staking kun je een vorm van passief inkomen generen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de staking coin/token aan te houden. Kijk niet alleen naar het stakingspercentage, maar onderzoek de toekomst perspectief van de desbetreffende coin/token.

Actuele koers

Na het inloggen op Bitvavo zijn de actuele koersen direct zichtbaar. Deze worden realtime bijgewerkt.

Kopen & verkopen

Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijke interface. Je kunt snel en eenvoudig digitale coins en/of tokens kopen & verkopen. 

Zodra je net bent begonnen om je te verdiepen in Cryptocurrencies, werkt de Bitvavo exchange erg prettig. Je kunt in een paar simpele stappen jouw gekozen coins en/of tokens via iDeal kopen. Dit kun je doen met euro's. Jouw euro's worden direct omgezet naar de door jouw gekozen digitale valuta.

Met hetzelfde gemak kun je jouw coins en/of tokens ook weer omwisselen voor euro's. Zeker voor de starter/beginner is de Bitvavo exchange een aanrader. Niet bij elke exchange kun je namelijk jouw euro's direct omwisselen voor een coin of token.

Opslag

Het merendeel van de digitale valuta van klanten wordt bewaard op zogenaamde "cold wallets". Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die zijn afgesloten van het internet. 

Trading bot

Wat is een trading bot? Een trading bot is software dat jouw handelsstrategie uitvoert. Het volgt de door jou ingevoerde instructies om (succesvol) te handelen op de cryptomarkt.

Bitvavo kan relatief eenvoudig worden gekoppeld worden aan Cryptohopper (trading bot). Op deze manier kan je een geautomatiseerde handelsstrategie uit laten voeren.

Voordat je aan de slag gaat met een trading bot, is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de materie. Je wilt immers snel vermogen opbouwen en niet snel geld verliezen;-). 

Klantenservice

Middels een contactformulier kun je contact opnemen met Bitvavo. Doorgaans hebben ze ook een chatfunctie aan staan om real life te kunnen chatten met een medewerker, deze staat overigens niet altijd aan. Hiernaast hebben ze een support pagina, waarin de meest voorkomende vragen zijn opgenomen.

Mijn persoonlijke ervaringen

De Bitvavo exchange is een zeer gebruiksvriendelijke interface. Je kunt er snel en eenvoudig crypto's aan- en verkopen. Door zowel een basic als geavanceerde exchange te hebben, is Bitvavo zowel geschikt voor de beginnende als ervaren investeerder.

Bitvavo hanteert lage transactie kosten en is momenteel de goedkoopste exhange in Nederland.

Wat ik persoonlijk nadeling vind is dat er niet in één oogopslag zichtbaar is hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt. Enkel de percentages van de afgelopen 24 uur zijn zichtbaar. Ik heb hierover contact gehad met de klantenservice en ze willen dit in de toekomst wel gaan uitrollen.

De basic exchange werkt voor mij erg prettig en overzichtelijk. De geavanceerde exchange gebruik ik nagenoeg niet. De reden hiervan is dat ik vooral voor de lange termijn beleg, de extra functies die zijn opgenomen in het geavanceerde exchange zijn voor mij minder relevant. Als je meer handelt zal je deze functies meer gebruiken.

Ik heb sinds 2018 een account bij Bitvavo en heb de ontwikkelingen meegemaakt. Ze werken hard aan de weg om verbeteringen door te voeren en verder te groeien met het bedrijf. 

Voor- en nadelen

Hieronder zijn de voor- en nadelen van de Bitvavo exchange opgenomen.

Voordelen:

 • gebruiksvriendelijke interface;
 • een basic en geavanceerde exchange
 • lage transactie kosten (max. 0,25%);
 • je kunt al starten met 5 euro;
 • goedkoopste exchange van Nederland (op het moment van schrijven);
 • meerdere veiligheidsfuncties beschikbaar;
 • Nederlands bedrijf;
 • verzekerde wallets tot 255 miljoen;
 • staking (rente) tot 10,5%;
 • bruikbare Bitvavo app.

Nadelen:

 • mogelijkheden zijn beperkt;
 • Jouw totale winst of verlies is niet goed inzichtelijk (enkel de afgelopen 24 uur per coin/token);
 • aanbod is relatief beperkt;
 • telefonisch contact niet mogelijk.

Aankopen digitale valuta

In een paar simpele stappen kun je eenvoudig Bitcoins en andere cryptocurrencies aankopen. Wel dien je jezelf eerst aan te melden bij Bitvavo.

 1. 1
  aanmelden bij Bitvavo.
 2. 2
  Nadat je account is gevalideerd, kun je inloggen.
 3. 3
  Geld storten (met de gewenste betaalmethode) op je Bitvavo account. Selecteer de desbetreffende digital valuta.
 4. 4
  Selecteer het tabblad kopen.
 5. 5
  Voer het gewenste aankoopbedrag in en klik op kopen. 

Zoals je merkt heeft Bitvavo het laagdrempelig gemaakt voor beginners om ook eenvoudig Bitcoin en andere Crypto's aan te kunnen kopen. Je kunt al starten met 5 euro! Je kunt dus ook 5 euro's aan Bitcoins kopen.

Mocht je een uitgebreidere uitleg willen krijgen over het aankopen van coins/tokens via de Bitvavo exchange, lees dan ook mijn blog "In drie eenvoudige stappen Bitcoin kopen via Bitvavo".

Conclusie

Als je wilt investeren/beleggen in Bitcoin en/of andere cryptocurrencies is Bitvavo een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en veilige partij.

Zowel via de website als via de app is gemakkelijk om de actuele koersen in te zien en cryptocurrencies te kopen of verkopen.

Je kunt snel en eenvoudig via o.a. iDeal geld overmaken naar je account. Zodra het geld is bijgeschreven kun je in een paar klikken je digitale valuta aankopen via de website of app en met hetzelfde gemak weer verkopen.

Het aankopen en verkopen gaat tegen relatief lage kosten. momenteel is het de goedkoopste exchange van Nederland. Hiernaast is Bitvavo van Nederlandse afkomst, wat mij persoonlijk extra zekerheid geeft. 

Andere (Nederlandse) brokers/exchanges hebben misschien meer functionaliteiten maar hanteren vaak ook hogere transactie kosten. Dit is een afweging die jezelf zult moeten maken.

Naast de bovengenoemde voordelen, zijn er ook nadelen.

Grootste nadeel op het moment vind ik dat jouw winst/verlies niet direct inzichtelijk is in de exchange. 

Momenteel merk je dat de klantenservice van Bitvavo overuren draait. Dit heeft te maken dat er veel nieuwe klanten zijn bij gekomen in een korte tijd. Dit zorgt ervoor dat je (momenteel) wat langer moet wachten op een reactie.

Bitvavo is betrouwbaar en veilig. Het is een interessante partij voor zowel de beginnende als ervaren trader. Ze doen er alles aan om de veiligheid van jouw coins/tokens te bewaken.

Maar let op! Het online bewaren van jouw aangekochte coins/tokens brengt ook risico's met zich mee. De meest veilig optie is altijd de coins/tokens offline bewaren.


Mocht je direct Bitcoin en/of andere crypto's willen aankopen via Bitvavo, open dan snel een account via de onderstaande button en betaal in de eerste week over de eerste 1000 euro geen handelskosten!


Voordat je gaat investeren in Bitcoins of andere cryptocurrencies is het verstandig om te investeren in kennis. Lees ook mijn blog: "3 must read boeken over Bitcoin" om meer te weten te komen over cryptocurrencies.

Indien je liever een cursus wilt volgen kan ik de cursus van AllesoverCrypto aanraden. AllesoverCrypto heeft (ook) een gratis training incl. 3 gratis e-books. Op deze manier kun je eerst kennis maken met Bitcoin & crypto, om te kijken of het wat voor je is.


Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Ik mag en kan daarom geen (persoonlijk) financieel advies geven. De content op deze site is enkel informatief en educatief bedoeld en kan incomplete of onjuiste informatie bevatten. Snelvermogenopbouwen.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor (eventuele) schade die je hebt geleden door het navolgen van informatie op deze site. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kan (een deel van) je inleg verliezen. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>