februari 7

0 comments

Review: ervaringen & rendement Lender & Spender

Lender-Spender-Review-Investeren

Is Lender & Spender betrouwbaar om in te investeren en wat zijn mijn ervaringen? In deze review kom je er alles over te weten!

***Update 04-11-2023***

Momenteel zijn de spaarrentes flink gestegen en komen de rentetarieven in de buurt van de tarieven die Lender & Spender hanteert. In mijn optiek is het daarom aantrekkelijker om een spaarrekening te openen via Raisin, waarbij je spaargeld tot 100.000,- euro onder het depositogarantiestelsel valt.

Achtergrondinformatie

Lender & Spender heeft als missie om de consumentenleningen transparanter, eenvoudiger, efficiënter en eerlijker te maken.

Het managementteam bestaat uit de onderste drie personen.

Lender-Spender-review-management

Actuele ontwikkelingen

Jaarlijks worden er door crowdfundingcijfers.nl Awards uitgereikt. Lender & Spender heeft een Crowdfunding Award gewonnen als een van de snelste groeiers van 2021! 

Voor het jaar 2022 heeft Lender & Spender 3 bedrijven geselecteerd om geld aan te doneren!

Lender-Spender-review-goede doelen

Voor het komende jaar (2022) heeft Lender & Spender grote ambities. Het doel is om te groeien met een volumestijging van 10 miljoen per maand! Het bedrijf is dus nog volop in beweging om verder door te groeien.

Betrouwbaarheid

Lender & Spender staat sinds 2014 ingeschreven bij de kvk, onder kvk-nummer: 61730564.

Sinds de oprichting is er ruim 63 miljoen uitgeleend en is er bijna 2 miljoen aan rente uitbetaald.

Lender-Spender-review-investering

AFM / VFN / KifiD

Lender & Spender heeft een vergunning (nummer: 12043019) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Ze volgen ook de gedragscode van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Hiernaast zijn ze lid van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KifiD) onder registratienummer 300.016194.

Veiligheid

De betalingen verlopen via een onafhankelijke stichting. Dit zorgt ervoor dat alle investeerders beschermd zijn wanneer Lender & Spender eventueel failliet zou gaan. Door deze constructie komt het geld van de klanten nooit op de bankrekening van Lender & Spender te staan. Alle betalingen en incasso's blijven door lopen totdat de laatste lening is afgelost.

Lender-Spender-Betaalstromen-Review

BKR

Lender & Spender toetst elke aanvraag bij het BKR. Mocht de geldnemer een negatieve BKR registratie onder zijn naam hebben staan, dan komen ze niet in aanmerking voor een lening.

Investeren

Nadat je jouw gratis account hebt geopend kun je snel en eenvoudig je eerste investering doen. Dit kan een eenmalige investering zijn of een maandelijkse investering. In principe worden jouw verdiensten maandelijks uitgekeerd. Dit bedrag betreft een gedeelte aflossing en een gedeelte rendement. Je kunt er ook voor kiezen om jouw rendementen direct weer te herinvesteren om jouw vermogen op die manier nog sneller te laten groeien. 

investeren-lender-spender-review

In de onderstaande video laat ik je zien hoe je eenvoudig geld kunt investeren via Lender & Spender!

Rendement

Momenteel kan het netto rendement oplopen tot 4% per jaar. Het voordeel bij Lender & Spender is dat elke investering gespreid wordt over meerdere leningen met een hoge kredietwaardigheid. Mocht een geldnemer niet meer kunnen voldoen aan zijn verplichtingen, dan wordt dit risico verspreid over alle investeerders waardoor de impact op jouw rendement beperkt is.

Kosten

Het maandelijks laten uitbetalen van jouw rendementen en aflossing is gratis. Mocht je in één keer het volledige uitstaande bedrag willen opnemen, dan betaal je 1% over het openstaande bedrag (opnamevergoeding).

De service kosten zijn 1% op jaar basis. Hiernaast hanteren ze ook aanbreng kosten die kunnen oplopen van 0,5% tot 1%. De aanbreng kosten komen voort uit het feit dat Lender & Spender samen werkt met derden die geldnemers aanbrengen.

Optioneel zijn de incassokosten die eventueel geheven moeten worden. Mochten deze kosten geheven worden dan zullen deze kosten evenredig worden doorbelast over alle investeerders.

Aanmelden Lender & Spender

Via Lender & Spender kunt je eenvoudig een gratis account openen.

Gebruiksgemak & interface

Lender & Spender heeft een gebruiksvriendelijke interface waarbij je gemakkelijk kunt navigeren. In 1 oogopslag zie je alle functionaliteiten en overzichten van jouw uitstaande investeringen.

Online omgeving

Zodra je bent ingelogd kom je in jouw persoonlijke online omgeving terecht. Hier kun je overzichtelijk zien wat jouw huidig rendement is, uitgedrukt in euro's en percentages. Hiernaast zie je ook wat jouw uitstaande investering is en over hoeveel leningen die gespreid is. Eventuele achterstanden worden ook weergegeven in hetzelfde overzicht.

Om een beeld te geven wat de verwachte opbrengsten kunnen zijn is er ook een diagram opgenomen waarbij de verwachte opbrengsten worden weergegeven.

De overige functionaliteiten die zijn opgenomen zijn: investeren, opnemen, transacties, mijn vorderingen en statistieken.

Inloggen

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Lender & Spender kun je eenvoudig inloggen via "mijn account" rechts bovenin. Vervolgens kom je direct in je dashboard terecht, waarbij je een overzicht krijgt gepresenteerd van jouw investeringen.

Belastingdienst

Via jouw persoonlijk account kun je jaaroverzichten downloaden van de afgelopen jaren. Op deze manier is het eenvoudig om de juiste gegevens bij de belastingdienst op te geven.

Ervaringen

Wat zijn de ervaringen van anderen? Bij Google krijgt Lender & Spender 4.7 sterren uit de 5 sterren en bij Trustpilot scoren ze 4.5 sterren uit de 5 sterren.

Lender-Spender-review-google
Lender-Spender-review-Trustpilot

Hieronder lees je ook enkele ervaringen van investeerders.

Lender-Spender-review-ervaringen

Klantenservice

Lender-Spender-klantenservice

Lender & Spender is goed bereikbaar. Je kunt ze eenvoudig bereiken via het contactformulier op hun website, via de mail of via de telefoon. Ze zijn van ma - vr bereikbaar van 9:00 - 17:00.

(persoonlijke) ervaringen

Ik heb tot op heden enkel positieve ervaringen met Lender & Spender gehad. Ik heb verschillende functionaliteiten uit geprobeerd en deze werken allemaal naar tevredenheid. Van maandelijks investeren tot maandelijks herinvesteren. Ook het maandelijks laten uitbetalen van rente en aflossing werkt goed!

Mocht je niet meer maandelijks willen (her)investeren dan kun je dit stop zetten. Het uitstaande bedrag zal dan in maandelijkse termijnen worden voldaan. Mocht je jouw investering in 1 keer willen laten uitbetalen kan dat ook, wel betaal je dan 1% over het aangegeven bedrag.

Bij mij waren er wat achterstanden ontstaan. In verhouding met het rendement wat ik maakte was dit nagenoeg te verwaarlozen. Dit komt mede doordat de kosten voor de achterstanden over alle investeerders gespreid worden.

Lender & Spender is voor mij een mooie manier om spreiding aan te brengen binnen mijn portfolio. Door de spreiding over alle uitstaande leningen is het een relatief veilige investering. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat het rendement lager ligt dan bij andere assets.

Conclusie

Hier je geld in investeren of toch niet? Als je wilt investeren in p2p lending is Lender & Spender een betrouwbare partij om mee in zee te gaan. Bijkomend voordeel is dat het bedrijf van Nederlandse bodem komt, wat ook weer vertrouwen geeft. Hiernaast bestaat het bedrijf al enkele jaren, zodat ze ook een bewezen trackrecord hebben.

Het platform van Lender & Spender is een mooie manier om op een relatief veilige manier rendement te maken over je spaargeld. Een voordeel is dat ze ook een mogelijkheid geven om jouw geld direct op te kunnen nemen, wat er voor zorgt dat de investering ook snel liquide te maken is. Al met al is het platform een mooie manier om (een deel van) jouw geld te laten renderen!

***Update 04-11-2023***

Momenteel zijn de spaarrentes flink gestegen en komen de rentetarieven in de buurt van de tarieven die Lender & Spender hanteert. In mijn optiek is het daarom aantrekkelijker om een spaarrekening te openen via Raisin, waarbij je spaargeld tot 100.000,- euro onder het depositogarantiestelsel valt.

Raisin-spaarrekening


Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Ik mag en kan daarom geen (persoonlijk) financieel advies geven. De content op deze site is enkel informatief en educatief bedoeld en kan incomplete of onjuiste informatie bevatten. Snelvermogenopbouwen.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor (eventuele) schade die je hebt geleden door het navolgen van informatie op deze site. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kan (een deel van) je inleg verliezen. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>