februari 19

0 comments

Review: mijn ervaringen met de cursus Vrijheid Vastgoed van Martijn van den Berg

De-Vastgoed-Academy-Vrijheid-VastgoedMartijn-van-den-Berg-vastgoed-review-cursus-ervaringen-financieel-vrij

In deze review deel ik mijn ervaringen over de cursus Vrijheid Vastgoed (voorheen De Vastgoed Academy) van Martijn van den Berg. Wil je ook financieel vrij worden met vastgoed? Lees dan snel verder hoe Martijn jou daarbij kan helpen!

Wie is Martijn van den Berg?

Achtergrond

Martijn van den Berg heeft jarenlang gewerkt in de evenementen/ festival branche. Vanaf begin 2018 is hij begonnen met investeren in vastgoed. Sinds augustus 2019 is hij trotse eigenaar van De Vastgoed Academy (Vrijheid Vastgoed B.V). Hij woont momenteel met zijn vrouw (Helena van den Berg) en 2 kinderen in Huizen.

Voordat Martijn van den Berg begon met beleggen in vastgoed had hij een studie schuld van 30.000,- euro. Financieel onderwijs krijg je niet vanuit school en ze besloten daarom een financieel adviseur in de arm te nemen. 

Uiteindelijk zijn ze bedrogen en waren ze 10.000 euro kwijt geraakt. Met behulp van een advocaat en veel energie en tijd hebben ze nog een schade vergoeding ontvangen van 3500 euro.

Eén ding wisten ze nu zeker, ze wilden nooit meer hun geld aan iemand anders toevertrouwen! Ze wilden zelf controle hebben over hun eigen geld en begrijpen hoe geld voor hun kan werken. 

Ze gingen op onderzoek uit hoe ze konden investeren, beleggen en een passief inkomen konden creëren. Snel kwamen ze op vastgoed uit. Martijn van den Berg en zijn vrouw hebben meerdere trainingen en cursussen gevolgd en kochten in juni 2018 hun eerste beleggingspand.

Martijn en Helena hebben inmiddels meerdere beleggingspanden in hun bezit en hebben ook een ebook over het beleggen in vastgoed geschreven.

Doel

Binnen een kleine 2 jaar wisten ze hun portefeuille op te bouwen naar 10 panden. Hun oorspronkelijk doel was om financieel vrij te zijn, maar uiteindelijk willen ze gewoon vrij zijn. Vrij zijn in hun keuzes en zich niet hoeven af te vragen of ze dat wel kunnen permitteren.

Ze willen dit bereiken door een portefeuille te hebben van meer dan 100 woningen, met blije tevreden huurders. Waarde toevoegen aan het leven en anderen mensen daarbij helpen.

Met De Vastgoed Academy wil hij en zijn vrouw andere startende vastgoedbeleggers helpen financieel vrij te worden - Vrijheid door Vastgoed!

"Vrijheid is het doel, vastgoed is het middel" - Martijn van den Berg

Martijn van den Berg is ook in de 100% inspiratie podcast show van Thijs Lindhout geweest. Een leuke show om te zien, om een beeld van Martijn te krijgen.

Vrijheid Vastgoed

Mijn persoonlijke ervaringen met Martijn van den Berg

Persoonlijk heb ik zowel de fysieke als online training gevolgd. Ik heb Martijn leren kennen als een ambitieuze man die anderen uitdaagt en helpt (ook) financieel vrij te worden. 

Martijn is een echte netwerker en door met hem te connecten deelt hij ook zijn waardevolle netwerk. Hij legt de lat hoog en stimuleert zijn cursisten dit ook te doen.

In de Facebook groep deelt hij niet alleen maar succes verhalen, maar ook de tegenslagen die hij heeft gehad. Op die manier kan je van elkaar leren. Hij blijft altijd denken in mogelijkheden en zoekt altijd naar een oplossing.

Over Vrijheid Vastgoed

Betrouwbaar?

Is Martijn van den Berg betrouwbaar? Persoonlijk kan ik daar volmondig "JA" op zeggen. Hij komt zijn afspraken en beloften na.

Het bedrijf van Martijn is netjes ingeschreven bij de KVK.

Vrijheid Vastgoed B.V. - KVK nummer: 70901864

Ervaringen op Trustpilot zijn (momenteel) nog niet voor handen. Wel heeft Martijn meerdere testimonials opgenomen. Zie hiervoor ook een tweetal voorbeelden verderop in dit artikel. In totaal zijn er tientallen testimonials beschikbaar.

Op het internet zijn (momenteel) geen slechte ervaringen terug te lezen.

Inhoud Vrijheid Vastgoed (de vastgoed academy)

Voor de online (training) omgeving maakt Martijn van den Berg gebruik van de Huddle software pakket. Je kan eenvoudig inloggen op het ledengedeelte van vrijheid vastgoed. Dit is een interactieve online community omgeving. In het trainingsgedeelte zijn alle lessen opgenomen.

review-ervaringen-Martijn-van-den-Berg-investeren-vastgoed-financieel-vrij

De training bestaat uit 14 modules en 50 lessen. In module 10: De kennisbank zijn allemaal bruikbare documenten opgenomen.

Hieronder is een overzicht opgenomen wat er momenteel in de kennisbank zit. Deze wordt bijgewerkt zodra er nieuwe documenten voor handen zijn.

De-Vastgoed_academy-investeren-review
De-Vastgoed_academy-investeren-review
De-Vastgoed_academy-investeren-review

Hiernaast heeft hij andere relevante bijlagen opgenomen die je kan gebruiken. Zodra er nieuwe documenten voor handen zijn deelt hij dit in de groep.

Voor- en nadelen

De cursus kent velen voordelen en enkelen nadelen. Hieronder is een opsomming gemaakt.

 • Wekelijkse coaching!
 • 24/7 Facebook community
 • Life-time toegang tot de (online) video cursus (20+ uur)
 • Netwerkborrels en events
 • Toegang tot het netwerk van Martijn van den Berg
 • Het vergroot je eigen netwerk (met liked-minded people)
 • Bewezen trackrecord
 • Cashflow calculator tool
 • Hefboom roadmap
 • Kennisbank (waardevolle documenten)
 • 14 dagen geld terug garantie! (vraag naar de voorwaarden)
 • Jij hebt alleen zelf invloed op je eigen resultaten
 • Online trainingsomgeving (De Huddle) is (momenteel) basis ingericht.

Wat is de prijs?

De training van Martijn van den Berg kost €1897,-. Tijdelijk wordt de training aangeboden voor €997, dat is (bijna) 48% korting!

Nazorg

Martijn van den Berg heeft de nazorg goed voor mekaar. Je blijft (lifetime) toegang houden tot de online omgeving (cursusmateriaal). Nadat je de cursus hebt aangeschaft krijg je ook (lifetime) toegang tot de (Facebook) community.

Hierin zitten liked-mined people die vragen kunnen stellen en beantwoorden. Succesen worden gedeeld en eventuele knelpunten besproken. Martijn van den Berg is hierin zelf erg actief, hij challenget je ook om je doelen te behalen.

Hiernaast geeft hij wekelijks (maandagavond) groepscoaching. Dit zit bij het cursus bedrag in! Hierin onderscheidt hij zich t.o.z. van andere aanbieders.

Hij nodigt interessante gastsprekers uit en organiseert events en netwerkborrels (tegen een kleine vergoeding). Alles bij elkaar heeft hij zijn nazorg meer dan goed voor elkaar.

Mijn persoonlijke ervaringen met de (online) training

De training is online makkelijk te volgen en geeft je alle kennis die je nodig hebt om jouw vastgoed avontuur tot een succes te brengen. De content is van goede kwaliteit en geeft veel waarde voor de startende en ervaren vastgoed belegger.

Software (Huddle)

Hij maakt gebruik van de Huddle software pakket. De mogelijkheden van het pakket benut hij in mijn ogen nog niet optimaal. Hij gebruikt het programma vooral om zijn online content te laten zien. Het pakket biedt echter veel meer mogelijkheden. 

De reden hiervan is dat hij zich meer richt op de Facebook community (CA$H FLOW KINGS AND QUEENS) en de live coachings sessies. Hier levert hij veel waarde en nazorg.

Content

Persoonlijk vind ik het prettig om bij de modules ook de inhoud van de lessen te zien, maar Martijn van den Berg heeft er voor gekozen om enkel het aantal lessen op te nemen.

Het is dus een verassing waar de les over gaat. De modules zijn wel duidelijk omschreven. Wellicht een overwogen keuze om te stimuleren dat men de volledige cursus doorloopt.

In de cursus legt Martijn van den Berg de lat hoog. Wat ik hiermee bedoel is dat hij zijn cursisten leert om een hoge BAR (Bruto Aanvangs Rendement) te bereiken. Niks mis mee natuurlijk, maar in tijden van krapte op de woningmarkt is het vinden van een goed beleggingspand met een goede BAR een flinke uitdaging. Maar uiteraard niet onmogelijk!

Het kan daarom mensen afschrikken omdat ze denken dat het niet haalbaar is. Maar dit heeft natuurlijk te maken met de juiste mindset. Uiteindelijk bepaal je zelf met welke BAR jij tevreden bent. 

De BAR zegt overigens ook niet alles. Het is een snelle manier om uit te rekenen of een object potentie heeft. De NAR (Netto Aanvangs Rendement is belangrijker, aangezien je dan ziet wat je NETTO over houdt.

Mindset

In module 12: een steengoede mindset komt het mindset gedeelte aanbod. Persoonlijk vind ik deze module onder belicht. In mijn optiek is dit van essentieel belang en je basis voor succes. Jij bent degene die actie moet ondernemen! Je zou deze module dan ook aan het begin verwachten en niet op het einde.

Ik heb Martijn van den Berg hierover gesproken en hij gaf aan dat cursisten hier verschillende meningen over hebben. Een gedeelte gaf aan vooral het kennis gedeelte m.b.t. vastgoed te willen volgen. Het mindset gedeelte zit bij hun wel goed. En anderen vinden het mindset gedeelte belangrijker.

Dit is de reden dat hij ervoor heeft gekozen om hier kort bij stil te staan. Feit blijft, zonder ijzersterke mindset ga jij niet succesvol worden.

Overal het geheel vind ik de cursus waardevol en de nazorg is van onschatbare waarde!

Content van Vrijheid Vastgoed

Vrijheid vastgoed (De vastgoed academy) heeft zijn eigen youtube kanaal. Momenteel zijn hier een aantal testimonials en interviews opgenomen. Door het bekijken van de video's krijg je een goed beeld van Martijn van den Berg.  

investeren-vastgoed-cursus-training-financieel-vrij-review-ervaringen

Ervaringen van cursisten

Inmiddels hebben al honderden mensen de cursus gevolgd. Hieronder zijn testimonials te zien van (voor sommige) 2 bekende mensen. Sanne van Paassen (ex-topsporster) en Harm van Wijk van Beleggen.com.

Hieronder is een aftermovie te zien over de fysieke training. De inhoud van de online training is hetzelfde, maar de energie van de groep is hier goed zichtbaar!

Wil je nog meer ervaringen van cursisten horen? Klik dan hier voor de video's.

Eindoordeel

Is de (online) training zijn geld waard?

Puur kijkend naar de content vind ik de investering het meer dan waard. De kennis die je op doet, helpt jouw om onnodige fouten te voorkomen.

Het helpt je op weg om met de juiste mensen in contact te komen, die jou gaan helpen aan jouw vastgoed avontuur. Sterker nog als je de kennis goed toepast, zie ik het als een investering die zich dubbel en dwars terug verdient. 

Naast de (online) training wordt je opgenomen in de facebook community (CA$H FLOW KINGS AND QUEENS). Hier worden ervaringen en waardevolle documenten gedeeld.

Hiernaast geeft Martijn van den Berg wekelijks groeps coaching sessies. In deze sessies worden succesverhalen en tegenslagen gedeeld. Ook knelpunten worden besproken. Alles gericht om elkaar verder te helpen.

Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd, die waardevolle info geven. Zo zijn er o.a. al hypotheek adviseurs, financieel planners, directeuren van banken, adviseurs, eigenaar van vastgoed belang en miljonairs langs geweest. Allen gericht om jou verder te helpen met het behalen van je doelen.

Mocht je er onverhoopt niet bij kunnen zijn, dan is het goed om te weten dat de sessies worden opgenomen.

Persoonlijk vind ik dat Martijn van den Berg bizar veel waarde geeft voor het bedrag wat je betaald. Ben je serieus geïnteresseerd om te beginnen met investeren in vastgoed? Dat is het een no-brainer om de training aan te schaffen!

Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met investeren in fysiek vastgoed? Dan is wellicht de training cashflowboost van Thierry Stokking iets voor jou. Voor slechts 195 euro (ex. BTW) is deze aan te schaffen via de onderstaande link.

Cashflowboost - met je overwaarde in vastgoed

Zie ook mijn review over de training - training cashflowboost - met je overwaarde in vastgoed.

Wil je meer lezen over vastgoed? Lees dan ook mijn artikel "Beginnen met investeren in vastgoed. Wat is de beste manier?".

Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Ik mag en kan daarom geen (persoonlijk) financieel advies geven. De content op deze site is enkel informatief en educatief bedoeld en kan incomplete of onjuiste informatie bevatten. Snelvermogenopbouwen.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor (eventuele) schade die je hebt geleden door het navolgen van informatie op deze site. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kan (een deel van) je inleg verliezen. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>

Download gratis mijn ebook:

15 assets om in te investeren!

vermogensplan opstellen voor de startende investeerder!


Start vandaag nog met vermogen opbouwen!