december 2

1 comments

2023 Review + ervaring GoldRepublic - let op, dit is belangrijk! 

Review-GoldRepublic-betrouwbaar-ervaringen

Via GoldRepublic kun je eenvoudig en veilig fysiek goud, zilver en platina kopen en verkopen. Dit tegen de actuele koers en aantrekkelijke kosten. Maar is GoldRepublic betrouwbaar? In deze review zal ik mijn ervaring delen en uitleggen hoe jij ook kunt investeren in goud, zilver & platina!

Maar let op, stel voor jezelf goed vast waarom je gaat investeren in goud, zilver of platina. Wat is je doel, wat zijn je verwachtingen? Lees snel verder!

Via snelvermogenopbouwen.nl kan je tijdelijk (van 23-10-2023 tot 06-11-2023) 1 gram gratis goud bemachtigen, tegen de huidige goudprijs als je een (nieuw) account bij Goldrepublic opent!

1 gram goud heeft momenteel een waarde van +/- 60 euro!

Het is belangrijk dat je via de onderstaande button naar de pagina van GoldRepublic gaat. Op deze manier weet GoldRepublic dat je via Snelvermogenopbouwen.nl bent gekomen en zijn ze in staat om jouw gratis gram goud middels de actie te alloceren.

Om in aanmerking te komen voor de gram gratis goud is het belangrijk om voor 06-11-2023 een account te creëren, valideren en een aankoop van (minimaal) 100 euro doet.

Goldrepublic-actie-gratis-goud

Achtergrondinformatie

GoldRepublic is een platform waar je edelmetalen kunt kopen, verkopen en opslaan.

Het is een Nederlandse onderneming die duizenden beleggers over de hele wereld bedient. In 2010 ontving GoldRepublic als eerste edelmetaalverkoper ooit een AFM-vergunning.

 • Bij GoldRepublic kun je beleggen in goud, zilver en platina.
 • Beleg in fysiek edelmetaal met 100% juridische eigendom   zonder de ongemakken.
 • Eenvoudig 24/7 edelmetaal kopen.
 • Beheer jouw portefeuille online.
 • Op ieder moment kunt u uw edelmetaal verkopen en uw geld opnemen.

In een paar simpele stappen kun je eenvoudig de door jouw gekozen edelmetaal aanschaffen! Zodra je een opdracht tot aankoop hebt gegeven, geeft GoldRepublic je order meteen door aan de smelterij. De smelterij levert een gloednieuwe baar. In geval van kleine hoeveelheden wordt u mede-eigenaar van één of meerdere baren.

Hoofd GoldRepublic

GoldRepublic is in 2008 opgericht door Marleen Evertsz en Kasper Luursema. Marleen Evertsz (42) is mede-oprichter en chief executive officer. Daarvoor was zij managing director bij handelshuis Optiver.

Marleen Evertsz heeft GoldRepublic opgericht omdat het toen der tijd vrijwel onmogelijk was om fysiek goud, zilver en platina te kopen. Ze is actief op vele social media kanalen en is door de Quote uitgeroepen tot power vrouw!

GoldRepublic-review
GoldRepublic-review

Alex Butter (45) is chief technical officer bij GoldRepublic. Hij is gespecialiseerd in het leiden van grootschalige IT-projecten. 

Binnen GoldRepublic is hij verantwoordelijk voor het online handelsplatform.

Voorheen werkte hij onder meer bij Ordina BPO, Eyefi interactive en staal bankiers.


Piet Klaver maakt deel uit van het raad van advies van GoldRepublic.

Hij was onder meer lid van de raad van commissarissen van Dura Vermeer, PostNL, ING en Blokker. 

GoldRepublic-review

Content Goldrepublic

Goldrepublic is actief op YouTube, Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Op YouTube wordt er wekelijks nieuwe video's geüpload. Hier worden actuele interessante (economische) onderwerpen besproken.

Regelmatig worden er ook gastsprekers uitgenodigd. Zo is o.a. Willem Middelkoop, Arno Wellens, Ap Flipse, Lyn Alden, Kees de Kort en Michaël van de Poppe.

Willem Middelkoop is hieronder in gesprek met Bart Brands over het einde van een tijdpark op weg naar een nieuwe wereldorde. 

Hieronder is een YouTube video opgenomen met als gastspreker Arno Wellens over het gegarandeerd falen van de Euro. Zeker een aanrader om te bekijken!

Ab Flipse is oud militair, ondernemer en onderzoeker naar macro-economisch en geopolitiek. In de onderstaande video is Bart in gesprek met Ab over het belang om goed voorbereid te zijn bij economische onrust.


De host is Bart Brands. Bart Brands is sinds maart 2019 edelmetaal specialist bij GoldRepublic. Hij informeert bestaande en nieuwe klanten over de producten en diensten die GoldRepublic aanbiedt. 

Kosten

GoldRepublic hanteert aantrekkelijke transparante lage kosten voor zowel de kleine als grote investeerders. Op de interactieve website tonen ze iedere 30 seconden de actuele goud-, zilver- en platina prijzen.

Ze werken met een gemiddelde spread (verschil tussen de bied- en laatprijzen) van 2.0% op goud. Voor zilver en platina hanteren ze een iets hogere spread.

De koop- en verkoopprijs is goed zichtbaar op de website aangegeven.

Kosten-overzicht-goldrepublic-goud-zilver-platina

Bij aankoop betaalt een handelscommissie plus kosten voor opslag en verzekering. Voor de rest zijn er geen verborgen kosten. De actuele tarieven zijn altijd terug te vinden op de website van GoldRepublic. Klik hier voor de actuele tarieven.

Als je goud, zilver of platina koopt bij GoldRepublic, koop je geen papier dat recht geeft op een theoretische hoeveelheid edelmetaal. Je koopt echt, fysiek baargoud, zilver of platina. Je belegging is dus niet virtueel – het bestaat echt! En het is echt van jou. Opgeslagen op één van de veiligste plekken in Nederland, Duitsland of Zwitserland. 


Al het edelmetaal is veilig opgeslagen in de vorm van baren die herkenbaar zijn door de individuele markeringen die hierop zijn aangebracht. Bovendien wordt er voldaan aan de eisen van de Nederlandse wetgeving ten aanzien van het houden van gezamenlijke eigendomsrechten.

Betrouwbaarheid

GoldRepublic is van oorsprong een volledig Nederlands bedrijf. Het hoofdkantoor is dan ook gevestigd in Nederland (Amsterdam). Alle noodzakelijke ondersteuning is dan ook in het Nederlands. Het voordeel hierbij is dat ze je ook kunnen informeren over zaken die alleen in Nederland gelden, zoals Nederlandse regelgeving en andere belangrijke informatie voor Nederlanders.

AFM

GoldRepublic heeft een AFM-vergunning (registratienummer 12020650). De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is belast met het gedragstoezicht. Ondernemingen die onder het toezicht van de AFM vallen, staan geregistreerd in het AFM-register. De AFM verstrekt een vergunning nadat onder meer is getoetst op deskundigheid, betrouwbaarheid en integere bedrijfsvoering.

Op de website zijn de audits verslagen, verzekeringspolissen, AFM-vergunning, essentiële informatiedocumenten, algemene voorwaarden en prospectus opgenomen. Dit wekt vertrouwen en geeft transparantie.

Veiligheid

GoldRepublic garandeert dat jouw goud, zilver of platina niet uitgeleend zal worden. Het zal niet dienen als onderpand voor verplichtingen van GoldRepublic. Ook zal het niet het onderwerp zijn van enige afgeleide transactie.

Het edelmetaal zal jouw eigendom blijven, veilig voor je bewaard door G4S of Loomis International. Dit zal gelden tot het door jouw zal worden verkocht of overeenkomstig met jouw instructies. Je blijft dus ten alle tijden eigenaar van jouw edelmetalen.

Wat als er iets gebeurt met GoldRepublic of één van de bewaarnemers? Als één van beide partijen ten onder gaat? Wat gebeurt er in dat geval met jouw goud, zilver of platina?

Helemaal niets. Jij blijft te allen tijde eigenaar van het edelmetaal. Alle schuldeisers, die GoldRepublic, of één van de bewaarnemers eventueel in de toekomst zou kunnen hebben, zullen nooit in staat zijn om aanspraak te maken op jouw bezit. 

Al het Gold Republic edelmetaal wordt geleverd door formeel erkende en geaccrediteerde LBMA (Londen Bullion Market Association) goudmarkt participanten.

Kwaliteit

Om de kwaliteit te kunnen borgen koopt GoldRepublic alleen nieuwe baren direct van de gieterij. Alle edelmetalen zijn getest en hebben minimaal de standaardzuiverheid (meer dan 99,5%).

GoldRepublic werkt samen met o.a. de volgende (LBMA gecertificeerde) producenten:

 • Agosi
 • Valcambi
 • Umicore
 • Schöne
 • Johnson Matthey
 • Metalor
 • Argor-Hereaus

Jouw edelmetaal heeft een vaste gegarandeerde kwaliteit.

Als jouw edelmetaal nooit de kluizen van de bewaarder heeft verlaten. Is GoldRepublic altijd bereid jouw edelmetaal terug te kopen. Zonder dat de kwaliteit opnieuw beoordeeld hoeft te worden (terugkoopgarantie).

Opslag

Het edelmetaal wordt middels een zwaarbeveiligd transport naar de door jou aangegeven kluis getransporteerd. Het transport is altijd volledig verzekerd. 

De mogelijkheid bestaat ook om het edelmetaal bij u thuis te laten bezorgen. Hier zitten echter wel wat nadelen aan. Zonder zwaar beveiligde kluis wordt je edelmetaal niet verzekerd door verzekeraars. Je verliest de mogelijkheid van terugkoopgarantie en er zijn extra kosten van toepassing.

Zodra u kiest voor een (onafhankelijke) kluislocatie in Nederland, Duitsland of Zwitserland bent u 100% verzekerd tegen diefstal en schade. Je behoudt de mogelijkheid tot terugkoopgarantie en je kan dus op elk gewenst moment geld opnemen.

Mocht je in een later stadium toch je edelmetaal op een andere locatie willen opslaan, is dit geen probleem. Wel zijn er transport kosten van toepassing.

Als jouw edelmetaal bij de kluis is aangekomen, ontvang je ook een baarnummer toewijzing, van je fysieke edelmetaal.

De kosten voor verzekering van jouw goud, zilver of platina zijn inbegrepen in de totale opslagkosten. Zolang je jouw edelmetaal niet uit de kluis haalt, hoeft je geen baar- of transportkosten te betalen.

Gebruiksgemak en interface

De website is overzichtelijk en je kan (nadat je bent ingelogd) binnen enkele klikken goud, zilver of platina aankopen. Dit doe je eenvoudig en vertrouwd met iDeal. Binnen enkele seconden kan je goud, zilver of platina aankopen, ook in het weekend.

Online omgeving

In je online omgeving zijn alle overeenkomsten, facturen, toegewezen baarnummers, kluisinzage, audits en persoonlijke gegevens terug te vinden en krijg je inzicht in jouw portfolio.

GoldRepublic-review

Vanuit het beginscherm kun je de edelmetalen aankopen of verkopen en actuele nieuwsberichten terugvinden. Mocht je een vraag hebben, dan kun je deze eenvoudig via de chatfunctie/ mail stellen.

Kopen

Via GoldRepublic kun je in een paar eenvoudige stappen goud, zilver en/of platina kopen. Mocht je nog geen account hebben, open dan nu eerst een gratis account bij GoldRepublic.

In het onderstaande voorbeeld laat ik zien hoe je goud kunt kopen, maar vanzelfsprekend kun je dezelfde stappen doorlopen voor zilver en platina. 

Aankopen goud:

 1. Log in bij GoldRepublic (rechts bovenin);
 2. Klik op "kopen/verkopen" in het menu;
 3. Nu kun je de ordergegevens doorgeven; 
  1. Actie -> "kopen".
  2. Edelmetaal -> "goud".
  3.  Kluislocatie -> "Zürich".
  4.  Type order -> "bestens" ("limiet" als je tegen een bepaalde koers aan wilt kopen.
  5.  Order op basis van -> "bedrag" (vul het gewenste aankoopbedrag in, minimaal 50 euro)
  6.  Druk op "ga naar stap 2".
 4.  De actuele goudprijs per gram wordt weergegeven (tegen de huidige koers) voordat je de order definitief maakt. Als je beschikbare saldo te laag is, dien je eerst via iDeal een overboeking te doen. Na de overboeking zal de order direct worden uitgevoerd. Bij orderdetails is o.a. een overzicht opgenomen van de kosten, de te verwachte volume in goud en goudprijs.

Mocht je nou exact willen weten hoe je stap voor stap Goud, Zilver en/of platina kunt aankopen via GoldRepublic, lees dan mijn blog "Hoe kun je veilig fysiek goud, zilver en platina kopen bij GoldRepublic?".

Verkopen

Met hetzelfde gemak kun je jouw gekochte goud ook weer verkopen.

Verkopen goud:

 1.  log in bij GoldRepublic (rechts bovenin);
 2.  Klik op "kopen/verkopen"  in het menu;
 3.  Nu kun je de ordergegevens doorgeven;
  1.  Actie -> "verkopen".
  2.  Edelmetaal -> "goud".
  3.  Kluislocatie -> "Zürich".
  4.  Type order -> "bestens" ("limiet" als je tegen een bepaalde koers wilt verkopen).
  5.  Order op basis van -> "bedrag" of "baarvolume" of klik op "verkoop alles".
  6.  Druk op "ga naar stap 2".
 4.  Na stap 2 kun je de order definitief afhandelen.

App

Middels de mobiele app van GoldRepublic kan je gemakkelijk de actuele waarde van uw belegging inzien. Ook kan je de waarde van een bepaald moment in het verleden inzien.

Mocht je meer willen weten over de app, lees dan ook mijn blog "Review + ervaring - is de GoldRepublic app gebruiksvriendelijk?".

Koersalarm

Nadat je bent ingelogd, krijg je een overzicht te zien van jouw portefeuille. Zodra je helemaal naar onderen scrolt kun je eenvoudig een koersalarm instellen. 

GoldRepublic-koersalarm

Zodra de koers het door jouw gekozen koersdoel bereik ontvang je hiervan een bericht. Je kunt eenvoudig jouw edelmetaal kiezen (goud/zilver/platina). Vervolgens dien je aan te geven wanneer je het alarm af wilt laten gaan. Voor een kooporder -> "wanneer de koers lager is" en voor een verkooporder -> "wanneer de koers hoger is". Vervolgens geef je een bedrag op als koersdoel en druk je op de button "alarm opslaan".

Spaarplan

Naast eenmalige aankopen biedt GoldRepublic ook de mogelijkheid om veilig fysiek goud, zilver of platina maandelijks aan te kopen middels een spaarplan.

Het voordeel hiervan is dat u structureel kan bouwen aan uw positie. U koopt meer goud, zilver of platina wanneer de prijs laag staat en minder wanneer de prijs hoog staat.

Dit kan via een automatische incasso vanaf 50,- per maand. Opzeggen kan op ieder moment. Bijkomend voordeel is dat je via het spaarplan 0,5% aankoopkosten betaaldi.p.v. 1%.

Mocht je willen weten hoe je een spaarplan kan openen, lees dan ook mijn blog "Hoe moet je een spaarplan openen bij GoldRepublic?".

Belastingdienst

Online kun je gemakkelijk een jaaroverzicht opvragen voor de belastingaangifte.

GoldRepublic-belastingdienst-review

Ga naar "afschriften" en vanuit daar kun je eenvoudig een rekeningafschrift downloaden.

Klantenservice ervaringen

Nadat ik een account had geopend. Werd ik de volgende dag gebeld om mij welkom te heten en om te horen of ik nog vragen had. Dit kwam voor mij klantvriendelijk over en het gaf mij het beeld dat ze echt voor je klaar staan. 

Doorgaans reageert Gold Republic binnen 24 uur op mijn mail (streven is binnen 48 uur) en zijn ze telefonisch goed bereikbaar. Telefonisch zijn ze op werkdagen (maandag t/m vrijdag) bereikbaar van 09:00 tot 18:00.

Hieronder kan je enkele ervaringen terugvinden van overige gebruikers. 

Review-GoldRepublic-betrouwbaar-ervaringen

Op trustpilot zijn momenteel 230 reviews opgenomen. Gemiddel geven ze GoldRepublic van de 5 sterren een 4,7!

Trustpilot-GoldRepublic

Goldrepublic krijgt 4,6/5 sterren op google. Ook daar zijn de merendeel van de ervaringen/reviews positief!

Goldrepublic-review-google

Conclusie

Al met al komt GoldRepublic betrouwbaar en professioneel over. Dat het van oorsprong een Nederlandse onderneming is, die vanaf 2010 operationeel is geeft vertrouwen. Mijn ervaringen zijn tot zover enkel positief.

Bij eventuele vragen is de klantenservice zeer goed bereikbaar en zijn transparant over de kosten. Ik heb zelf een (maandelijkse) spaarplan geopend om mijn positie in goud, zilver en platina structureel verder op te bouwen.

Wil je zelf ook beginnen met investeren in goud, zilver en platina? Gebruik de onderstaande button om een gratis account bij GoldRepublic te openen.

Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Ik mag en kan daarom geen (persoonlijk) financieel advies geven. De content op deze site is enkel informatief en educatief bedoeld en kan incomplete of onjuiste informatie bevatten. Snelvermogenopbouwen.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor (eventuele) schade die je hebt geleden door het navolgen van informatie op deze site. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kan (een deel van) je inleg verliezen. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  You might also like

  >