december 31

0 comments

Top 3 manieren om in 2022 te gaan beleggen en investeren

top3-investeren-beleggen-2021

De Corona maatregelen hebben hun weerslag op de economie. Alhoewel het soms lijkt of er economisch niks aan de hand is, krijgt de economie harde klappen.

Door het steunpakket die vanuit de overheid zijn vrijgegeven is de impact van de maatregelen nog niet direct zichtbaar. 

Het steunpakket loopt tot ver in 2021 door, vanaf 2021 komen minder bedrijven in aanmerking voor het steunpakket. De vraag is of deze bedrijven zich staande weten te houden. Het aantal faillissementen kan drastisch oplopen, waardoor het land in een financiële crisis terecht kan komen.

Alle miljarden die zijn uitgegeven aan steunmaatregelen dienen uiteindelijk worden terugbetaald. Eén keer raden wie deze kosten dient terug te betalen... Juist ja, de belastingbetaler. De kans dat de belastingen daarom in de toekomst omhoog gaan is groot.

Zowel de FED als de ECB hebben enorme hoeveelheden geld bijgedrukt in 2020 om de economie te stimuleren. Het gevaar hiervan is dat er inflatie ontstaat, wat weer voor geldontwaarding (waardevermindering) zorgt.

Mensen hebben graag hun geld op hun spaarrekening staan omdat het daar veilig staat. Maar hoe veilig is het eigenlijk als de inflatie hoog is? Elk jaar krimpt je vermogen en wordt je dus feitelijk gezien elk jaar een beetje armer..

In het jaar 2020 zijn er duizelwekkende bedragen bijgedrukt. Zo zijn 22% van alle dollars in het 2020 (bij)gedrukt! De FED en ECB hebben honderden miljarden bijgedrukt. Een bekende uitspraak is "the printer goes brrrrr..", dat gaat voor het jaar 2020 zeker op..

Investeerders en beleggers gaan daarom op zoek naar veilige havens om hun vermogen te beschermen. Iets wat de overheid niet kan bijdrukken en schaars is. Hieronder vind je een top 3 manieren van beleggen en investeren om je vermogen in 2022 te beschermen.

1. Investeren in cryptocurrencies (Bitcoin)

Bitcoin-crypto-investering-2021

Bitcoin kent nog geen lange historie en de koers heeft daarom nog een volatiel karakter. Desalniettemin stappen steeds meer grote bedrijven en investeerders in Bitcoin.

In de zuiverste vorm is Bitcoin een digitale munt in een open en decentraal systeem. Bitcoin wordt tegenwoordig vaak vergeleken met goud.

Eén van de veel gehoorde argumenten is dat Bitcoin schaars is. Er kunnen namelijk nooit meer dan 21 miljoen bitcoins gemaakt worden. Schaarste zorgt er voor dat dat de koersprijs omhoog gaat.

Het netwerk van Bitcoin is een peer-to-peer netwerk. Transacties vinden plaats tussen gebruikers zonder tussenpersoon. In feite ben je dus je eigen bank! Dit principe trekt veel mensen naar Bitcoin toe.

Op veel plekken in de wereld kan je al betalen met Bitcoins. Naarmate de populariteit toeneemt zal dit een steeds meer geaccepteerd betaalmiddel worden.

Voordat je gaat investeren in Bitcoin of andere coins en tokens is het verstandig om te begrijpen waar je in gaat investeren.

Neem nooit zomaar iets van iemand aan en doe ook altijd je eigen research. Op het moment dat bepaalde bedrijven of personen een bepaalde coin of token promoten als de nieuwe Bitcoin, moet je altijd voorzichtig zijn en niet blind investeren in die coin of token.

Bedrijven of personen kunnen er namelijk belang bij hebben dat veel mensen in de voorgeschreven coin of token investeren. Mogelijk hebben ze namelijk zelf een groot aandeel in de desbetreffende coin of token. Op het moment dat de koers hoog staat, stappen ze uit en zit jij nog met je geld erin wanneer de koersen dalen.

Als je zelf onderzoek hebt gedaan en je gelooft in de potentie van de coin of token dan zit je er voor de lange termijn in. Als de koersen dan tijdelijk laag staan is dat niet erg.

Aangezien de koersen van Bitcoin nog erg volatiel kunnen zijn, kan het moment van instappen lastig zijn. Uiteindelijk wil je niet al je Bitcoins op een hoge koers kopen. 

Maar wat is dan een goed moment om aan te kopen? Dat is altijd de vraag en weet je pas achteraf. Wat voor mij helpt is het gespreid aankopen (dollar cost averaging). 

Als je maandelijks Bitcoin (of een andere cryptocurrency) koopt, koop je meer Bitcoins als de prijs laag staat en minder als de prijs hoog staat! Zo koop je je Bitcoins tegen een gemiddelde prijs aan. 

Op deze manier schakel je emoties uit en hoef je niet na te denken op welk moment je de Bitcoins aan moet kopen. Je kan bijvoorbeeld altijd op de eerste van de maand je Bitcoins aankopen. 

Hiernaast is het goed om te letten op de aankoopkosten. Een (Nederlandse) exchange die lage kosten hanteert is Bitvavo. Je kan op een eenvoudige manier via Ideal je Bitcoin of andere cryptocurrency aankopen.

Via de onderstaande button betaal je tijdelijk geen handelskosten over de eerste 1000 euro. 

Op Bitvavo kun je ook eenvoudig cryptocurrency's staken. Voor geselecteerde munten ontvang je een rente vergoeding (staking) op het moment dat je de munten op de exchange laat staan.

Mocht je meer over staking te weten willen komen lees dan ook mijn blog "Staking op Bitvavo: wat is het en welke percentage vergoeding ontvang je?"

Voordat je gaat investeren in Bitcoin of een andere cryptocurrency, probeer dan te begrijpen waarin je investeert. Uiteindelijk heb je hard gewerkt voor je geld en investeer het daarom niet blind in een asset omdat iemand anders dat zegt. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen geld, investeer daarom ook in (financiële) kennis! 

Schrijf je hieronder daarom snel in voor de gratis Bitcoin & crypto training!


2. Investeren in fysiek vastgoed

tips-vastgoed-investering

Vastgoed is en blijft een waardevaste en renderende (lange) termijn investering.

Ik ken veel mensen die met vastgoed financieel vrij zijn geworden. Het mooie aan vastgoed is namelijk dat je een positieve (maandelijkse) cashflow kan generen. 

Doordat je de huurprijzen mag indexeren is deze investering ook inflatiebestendig. Hiernaast ben je op de lange termijn nagenoeg zeker van waardestijging, waardoor je vermogen automatisch meegroeit.

Wel is het zo dat deze vorm van investeren een lange termijn investering is, aangezien een huurder rechten heeft. Ook dien je wel actie te ondernemen, niks gaat vanzelf!

Wil je serieus aan de slag met het. investeren in fysiek vastgoed, lees dan ook mijn blog met 15 tips voordat je hier mee begint!

Mocht je eerst een vastgoed training willen volgen, dan kan ik de training van Thierry Stokkink CASHFLOWBOOST aanraden. Dit is een laagdrempelige training om kennis te maken met het aanschaffen van fysiek vastgoed.

CASHFLOW BOOST

3. Investeren in Goud & Zilver

goud-zilver-platina-belegging-2021

Goud & Zilver hebben een rijke historie als het gaat om het beschermen van je vermogen. Deze assets doen het daarom ook altijd goed tijdens een (financiële) crisis.

Je wilt zoveel mogelijk spreiding in je vermogen aan brengen, zodat er contra bewegingen in je portefeuille ontstaan. Als bijvoorbeeld de aandelen koersen dalen, hoeft het niet te betekenen dat de koersen van Goud & Zilver dit ook doen.

Een mooie manier om gespreid goud, zilver (& platina) aan te kopen is door een spaarplan te openen bij GoldRepublic. Zo investeer je automatisch (maandelijks) in goud, zilveren/ of platina.

Het voordeel bij GoldRepublic is dat je investeert in fysiek goud, waarbij de opslag & verzekering ook is geregeld. Mocht je jouw goud, zilver of platina willen verkopen dan hanteren ze een terugkoopgarantie.

Wil je ook goud, zilver of platina aankopen? Of spaarplan open? Klik dan op de onderstaande button om snel een account te kunnen openen!

Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur. Ik mag en kan daarom geen (persoonlijk) financieel advies geven. De content op deze site is enkel informatief en educatief bedoeld en kan incomplete of onjuiste informatie bevatten. Snelvermogenopbouwen.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor (eventuele) schade die je hebt geleden door het navolgen van informatie op deze site. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Beleggen brengt risico’s met zich mee en je kan (een deel van) je inleg verliezen. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

You might also like

>